avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate mihai.vlasie

Activitate mihai.vlasie

concret pedeapsa a inceput in 15.09.2003. in 14.03.2006 a expirat (am executat 2/3 din pedeapsa in regim penitenciar si ulterior nu am savarsit nicio alta infractiune-nici in termenul de liberare conditionata si nici in perioada urmatoare) in data de 14.03.2010 trec cei 4 ani prevazuti de CP, iar in 14.06.2011 inca 1 an si 3 luni (echiv a 1/2 din pedeapsa), cred ca e corect calculul
multumesc pentru amabilitate si promptitudine.

v-as fi recunoscator daca mi-ati spune modalitati reale de reabilitare inainte de termen. cu multumiri,
r.gabi a scris:

MOLOMAN GEORGE a scris:

Reabilitarea in cazul d-stra se poate obtine, la cerere, de catre instanta de judecata dupa trecerea unei perioade de timp de la momentul in care executarea pedepsei se considera executata si anume de 4 ani plu 1/2 din pedeapsa pronintata de catre instanta, adica 4 ani plus 1 an si trei luni egal 5 ani si 3 luni.
Avand in vedere ca ati inceput executarea pedepsei la data de 15.09.2003, nu puteti deocamdata sa promovati o cerere de reabiltare judecatoreasca, poate in Martie2011 .

Stim numai cand a inceput executarea pedepsei ,nu si cat a executat din aceasta.,adica data la care a fost liberat.,deci nu stim data la care poate fi formulata cererea de reabilitare.

fapta a fost savarsita in 15.09.2003 si am fost arestat incepand cu 15.09.2003. am executat 2/3 din pedeapsa si am fost eliberat conditionat in 04.05.2005. ulterior eliberarii, nu am mai avut nicio interactiune cu legea penala.se schimba cu ceva datele problemei?

@administratori, cer scuze pentru postare dubla, am vazut raspunsul ulterior postarii raspunsului meu
va multumesc pentru amabilitate. nu, nu a fost prejudiciu. partea vatamata nici nu s-a inscris ca si parte civila in proces. in rest indeplinesc toate conditiile, mai putin trecerea termenului. e frustrant sa observi ca in anumite circumstante pedeapsa se prelungeste "afara", cand chiar daca ai o conduita si o mentalitate buna, nu poti evolua datorita barierelor pe care ti le impune cazierul. mai este un an doar. in afara de propunerea procurorului general nu exista alta modalitate de reabilitare ininte de termen?

va multumesc pentru amabilitate si promptitudine tuturor celor care ati dat curs rugamintii mele de a "face lumina" in acest caz si va doresc mult succes in activitate
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sunt mai multe conditii care trebuie indeplinite in afara de termen.
Simpla depunere a cererii de reabilitare judecatoreasca nu inseamna si admiterea acesteia.
Ar fi indicat sa existe avocat angajat care sa stie sa pledeze cauza dvs., evident daca are pe ce sa se bazeze sub aspect legal.

avocat Claudiu Lascoschi

Domnule Lascoschi, am observat si in alte postari recomandarea de a apela la serviciile unui avocat in spete similare. nu ma deranjeaza asta si, cel mai probabil voi apela. as vrea totusi sa va rog sa detaliati acele "conditii" la care faceti referire. nu am mai fost condamnat, cheltuielile sunt platite inca de la eliberarea mea, am fost angajat pe toata perioada, chiar si in timpul studiilor universitare. va solicit aceste clarificari intrucat am observat ca in cazul respingerii acestei cereri adresate instantei, exista alt termen pana la reintroducerea acesteia. nu ma pot baza numai pe avocatul pe car eil voi alege, vreau sa si inteleg ce va face si cum il pot sprijini pentru a-mi atinge obiectivul. cazierul mi-a cauzat deja foarte multe probleme in dezvoltarea profesionala si imi doresc sa scap de el cat mai repede. in fond, a fost o greseala savarsita la 19 ani intr-o conjunctura oarecare. va multumesc
va multumesc pentru promptitudine si amabilitate. nu, nu am mai avut alta condamnare. speram s afi intrat in vigoare noile reglementari conform carora reabilitarea judecatoreasca poate fi introdusa dupa termenul de trecerea unei perioade egale cu 1,5 din pedeapsa. asta e, mai astept un an si 3 luni
buna ziua.
am navigat putin pe acest forum si, pentru inceput, as vrea sa va felicit pentru ceea ce faceti aici. apoi, vreau sa va adresez o intrebare referitoare la urmatoarea speta: in 2003 am fost condamnat pentru tentativa de talharie la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, art 20 raportat la art 211 al 1 ,2 CP. am fost inchis incepand cu 15.09.2003. intrebarea mea este simpla pentru cineva de specialitate, pentru mine, insa, deosebit de complexa: Cand ma pot reabilita? nu stiu ce lege este in vigoare, pe net am gasit 2 variante ale codurilor si nu stiu care versiune este valabila in acest moment. de la eliberare am terminat o facultate, am avut permanent un loc de munca, nu am mai fost sanctionat decat contraventional pentru centura de siguranta. exista sanse sa nu imi fie aprobata reabilitarea? va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs