da asa este
ceea ce eu am aflat e ca noi nu avem ccm si deci sunt liberi angajatori prin prisma insolventei sa concedieze muncitorii pe bunul lor plac,fara a mai tine cont de vreo lege sau altceva
nu sunt in perioada de proba
eu muncesc de 4 ani la aceasta firma.
Firma a fost cesionata in luna mai dar sau opus OCR si o primarie spre a nu fi inregistrata respectiva firma cesionara
procesul va avea loc in data de 15 .12 de fapt recursul sa spun asa
din cate stiu in cazul cesionari dreptturile angajatilor din firma cesionata se pot modifica la un an de la data cesionarii
deci firma este in insolventa si vreau sa stiu daca prevederile selctiei angajatilor in cazul concedieri conform art 65 isi mai fac efectul
de ce intreb asta :la locul de munca au mmai ramas 8 angajati din 16 si eu eram dintre toti singurul care eram intretinator de familie cu 3 copii.
in notificarea de preaviz 86 alin 5 si 6 legea 85/2006
6832 - Administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract din anul 2005
Cod CAEN anul 2008 - 4521
nu pot sa cred
deci contract individual de munca incheiat fara a fi trecut ccm-ul la nivel de angajator....sau au ,,omis"" acest aspect.
in aceasta situatie ce contract colectiv de munca se aplica?
avand COR 838332 CONDUCATORI DE MASINI SI UTILAJE TERASIERE.
poi CCMN care este in vigoare
da am vazut dar Codul Muncii 2003?
vreau sa stiu daca snt indreptatit sa merg in instanta in baza art 81 din CM si de asemeni daca pot sa fac uzanta de art 78 tot din Codul Muncii pentru plata salariului compensator si daca la terminarea preavizului sunt obligati sa imi acorde toti bani aferenti la zi
CCMN2011-2014
in instanta ma pot folosi de art 81 privitor la selectie?
in data de 06.12.2011 am primit notificarea de preaviz,...
..avand in vedere decizia de restructurare nr 363/21.10.2011 a administratorului judiciar,in temeiul dispozitiilor:
1) art 86 alin 5 si 6din legea 85/2006cu modificarile si complectarile de rigoare
2 )art 55 lit c si art 65 din legea 53/2003.
d eci firma este in insolventa si in urma primiri preavizului in cadrul intreprinderi au mai ramas colegi incadrati pe aceleasi posturi similare cu al meu,mentionez ca sunt intretinator de familie si am 3 copii in intretinere.
deci ma pot plange la itm in baza art 81 din CCM?
si de asemenea as dori sa stiu daca beneficiez de prevederile art 78 din CCM si care ar fi demersurile.
Contractul Colectiv de munca la nivel national prevede criteriile de selectare a angajatilor care vor fi concediati:are vor fi concediati:
"Art. 81. - (1) (2) La luarea masurii de desfacere a CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului vor fi avute in vedere urmatoarele criterii minimale:
a) daca masura ar putea afecta doi soti care lucreaza in aceeasi unitate, se desface contractul de munca al sotului care are venitul cel mai mic, fara ca prin aceasta sa se poata desface contractul de munca al unei persoane care ocupa un post nevizat de reducere;
b) masura sa afecteze, mai intai, persoanele care nu au copii in intretinere;
c) masura sa afecteze numai in ultimul rand pe femeile care au in ingrijire copii, barbatii vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii, pe intretinatorii unici de familie, precum si pe salariatii, barbati sau femei, care mai au cel mult 3 ani pana la pensionare la cererea lor.