va rog f mult sa ma indrumati intr-o privinta: o colega de serviciu e in mare belea...fostul sot (cu probleme psihice, a mai facut inchisoare in trecut pt ca si-a batut fosta sotie) a abzat-o de multe ori, si pe ea si pe copilul si pe mama ei, a batut-o crunt fiind spitalizata de multe ori in stare grava, i-a vandalizat locuinta , iar in final a venit la locul ei de munca cu un topor sa o omoare...astea s-a intampalt acum 2 ani..ca urmare, a fost in inchisoare (probabil tentativa de omor).....ieri a fost eliberat si tot de ieri o suna pe fosta sotie de pe diverse numere si o anunta ca vine sa o omoare...ce se poate face? amenintarea e cat se paote de reala....daca merge la politie, se paote face ceva in afara de a se inregistra o plangere? (facuse asta inainte de afi atacata acum 2 ani si nu s-a putut preveni atacul)...ii e frica pentru viata ei si a copilului...va multumesc f mult pentru ajutor
Am mai facut ceva sapaturi si am aflat, de la Cadastru, ca apartamentul e intr-adevar pe numele ei. Intrucat am primit 2 raspunsuri contrare - adutescu si ynocentta revin la dilema mea...daca ea e proprietara de ce a aparut la lista de intretinere numele mamei tatalui meu, iar cand aceasta a decedat, pe lista respectiva a aparut numele lui...de ce daca ea era proprietara? sa inteleg ca oricum situatia e clara de acum (nu avea cum sa faca nimic in luna de cand a murit tata,nu?)
Va multumesc tuturor pt raspunsuri si voi mai apela la sfaturile dvs pana voi gasi o solutie la aceasta problema
de fapt acum ma intereseaza mai mult daca e posibil sa nu fie apartamentul pe numele lui, desi pe lista de intretinere a blocului figureaza el...
Ideea e ca se poate ca el sa fi facut un testament tocmai ca eu sa fiu lasat pe dinafara..nu m-ar surprinde (stiu ca sotia lui e afacerista si speculeaza astfel de momente), dar vreau sa stiu....in alta ordine de idei, simtul meu etic ma impiedica sa incep vreun demers, in conditiile in cazul tatal meu nu m-a ajutat mai cu nimic in cei 30 de ani ai mei...simt ca si cum as forta pe cineva sa imi dea ceva. Ma gandesc daca e obligatoriu sa fiu si eu instiintat de ce se intampla acolo sau daca trebuie sa solicit expres informatii, asa cum m-ati indrumat dvs. Va multumesc
Buna ziua
Apelez la dvs cu o intrebare legata de o ...mostenire, sa zicem. Tatal meu a decedat acum 3 saptamani. Nu am avut niciodata o relatie apropiata cu el, iar in ultimul timp chiar deloc. El s-a suparat din niste chestii financiare in care eu n-am avut niciun amestec. A fost divortat de mama de cand ma stiu, eu sunt singurul copil biologic...mai are unul adoptat cu cea de-a treia nevasta. Apartamentul in care locuia fusese al mamei sale (ea era trecuta pe lista de intretinere), dupa moartea ei apartamentul a aparut pe numele lui, fiind singurul urmas. Cel putin numele de la lista de intretinere se schimbase..el mi-a spus o data ca mama lui i-a lasat apartamentul sotiei lui...n-am intrebat nimic pt ca nu ma interesa subiectul si am considerat ca fusese pus sa zica asta. Acum sunt macar curios..se poate sa fie pe numele sotiei lui apart, si sa apara numele lui pe lista aceea? as vrea macar sa stiu care poate fi situatia. Oricum nu intentionez sa fac nimic....mie imi pare rau ca nu l-am avut aproape. Dar as vrea sa stiu daca si aici sotia lui a reusit sa-l intoarca impotriva mea. Am auzit ca oricum ar trebui sa fiu instiintat daca am vreun drept, chiar daca am, chiar daca nu...Ma puteti lamuri pe scurt? Pe ea nu vreau sa o intreb nimic...e doar pentru sufletul meu...Va multumesc mult!