Apelez la dvs cu o intrebare legata de o ...mostenire, sa zicem. Tatal meu a decedat acum 3 saptamani. Nu am avut niciodata o relatie apropiata cu el, iar in ultimul timp chiar deloc. El s-a suparat din niste chestii financiare in care eu n-am avut niciun amestec. A fost divortat de mama de cand ma stiu, eu sunt singurul copil biologic...mai are unul adoptat cu cea de-a treia nevasta. Apartamentul in care locuia fusese al mamei sale (ea era trecuta pe lista de intretinere), dupa moartea ei apartamentul a aparut pe numele lui, fiind singurul urmas. Cel putin numele de la lista de intretinere se schimbase..el mi-a spus o data ca mama lui i-a lasat apartamentul sotiei lui...n-am intrebat nimic pt ca nu ma interesa subiectul si am considerat ca fusese pus sa zica asta. Acum sunt macar curios..se poate sa fie pe numele sotiei lui apart, si sa apara numele lui pe lista aceea? as vrea macar sa stiu care poate fi situatia. Oricum nu intentionez sa fac nimic....mie imi pare rau ca nu l-am avut aproape. Dar as vrea sa stiu daca si aici sotia lui a reusit sa-l intoarca impotriva mea. Am auzit ca oricum ar trebui sa fiu instiintat daca am vreun drept, chiar daca am, chiar daca nu...Ma puteti lamuri pe scurt? Pe ea nu vreau sa o intreb nimic...e doar pentru sufletul meu...Va multumesc mult!
Dvs aveti dreptul la o cota parte din mostenire!!!
In acest sens , adresati-va camerei notarilor publici din raza teritoriala a ultimului domiciliu al tatalui dvs pentru a vi se preciza la ce birou notarial a fost dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs. In cazul in care nu a fost dezbatuta succesiunea , adresati-va oricarui notar din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului !
Succes!
Ideea e ca se poate ca el sa fi facut un testament tocmai ca eu sa fiu lasat pe dinafara..nu m-ar surprinde (stiu ca sotia lui e afacerista si speculeaza astfel de momente), dar vreau sa stiu....in alta ordine de idei, simtul meu etic ma impiedica sa incep vreun demers, in conditiile in cazul tatal meu nu m-a ajutat mai cu nimic in cei 30 de ani ai mei...simt ca si cum as forta pe cineva sa imi dea ceva. Ma gandesc daca e obligatoriu sa fiu si eu instiintat de ce se intampla acolo sau daca trebuie sa solicit expres informatii, asa cum m-ati indrumat dvs. Va multumesc
Nu conteaza cine e pe lista, poate fi si un chirias, nu neaparat proprietarul, nu mai consultati acea lista ca nu are nici o relevanta.
Teoretic sotia trebuie sa va citeze la mostenire, dar e posibil sa declare la notariat ca nu mai exista si alti mostenitori, mai ales daca nu erati in relatii bune.
Chiar daca facuse testament, puteti sa il atacati pt ca sunteti mostenitor rezervatar.
Lasati etica, desi sa primiti ceea ce vi se cuvine in mod legal este la fel de etic.
Faceti ce au spus colegii mai sus.
Succesiune
Shaiya
Tatal meu a decedat in urma cu putin timp, mai exact pe 1 octombrie 2020. In ultimii ani nu am avut o legatura foarte stransa. As dori sa stiu cum pot afla ... (vezi toată discuția)