avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil succesiunea

sant mostenitor testamentar al unei doamne care a decedat in ianuari 2009 mostenirea se afla pe numele ei dar cumparata in timpul casatoriei sotul este si el decedat din partea sotului este o nepoata care si ea a decedat si are mostenitori mentionez ca sotul a decedat in urma cu 10 ani.va rog sa ma ajutati in demersurile care trebuiesc facute ce acte trebuiesc si unde sa ma adresez. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:27, 31 Mai 2010
Adresati-va unui notar din raza ultimului domiciliu al defunctei testatoare, prezentati-i actele pe care le detineti si acolo se va constata daca se impune sau nu citarea acelor mostenitori.
Nu ne-ati oferit foarte multe detalii. Cand ati spus ca mostenirea e pe numele ei, trebuie sa intelegem ca s-a deschis succesiunea dupa sotul sau si a fost declarata unica mostenitoare a acestuia?
Sotul a decedat primul.
Doamna nu a dezbatut succesiunea dupa sotul ei.
Ce el de nepoata era cea care are mostenitori? nepoata de fiu sau de frate?
E posibil ca aceasta ( mostenitorii ei) sa nu mai vina la mostenire.

Mergeti cu testamentul, certif. de deces si actele bunurilor care compun masa succesorala la un notar si va va spune exact ce e de facut.
Nu lasati sa se implineasca doi ani ca veti plati si impozit.
asa cum ati prezentat lucrurile, vetia vea de dezbatut 2 succesiuni:
1. cea a sotului matusii unde vor veni sotia supravietuitoare, si celelalte rude ale defunctului de pana la gradul al IV lea inclusiv;
2. succesiunea aceste matusi, unde in baza testamnetului-dc este un testament universal-veniti doar dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.am testament de moștenitor universal, după mătușa ... Mica202110 Mica202110 Bună ziua.Am testament de moștenitor universal, după mătușa mea, care nu a avut moștenitori rezervatari, ci doar o sora și eu, nepoată de sora(mama ... (vezi toată discuția)
Testament olive olive buna ziua revin cu o veche problema sa o iau de la inceput. Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)
Codul civil - succesiune total3r total3r Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat competent in urmatoarea situatie: Sunt posesorul unui testament facut prin notariat al unei persoane feminine care ... (vezi toată discuția)