Apelez la dvs cu o intrebare legata de o ...mostenire, sa zicem. Tatal meu a decedat acum 3 saptamani. Nu am avut niciodata o relatie apropiata cu el, iar in ultimul timp chiar deloc. El s-a suparat din niste chestii financiare in care eu n-am avut niciun amestec. A fost divortat de mama de cand ma stiu, eu sunt singurul copil biologic...mai are unul adoptat cu cea de-a treia nevasta. Apartamentul in care locuia fusese al mamei sale (ea era trecuta pe lista de intretinere), dupa moartea ei apartamentul a aparut pe numele lui, fiind singurul urmas. Cel putin numele de la lista de intretinere se schimbase..el mi-a spus o data ca mama lui i-a lasat apartamentul sotiei lui...n-am intrebat nimic pt ca nu ma interesa subiectul si am considerat ca fusese pus sa zica asta. Acum sunt macar curios..se poate sa fie pe numele sotiei lui apart, si sa apara numele lui pe lista aceea? as vrea macar sa stiu care poate fi situatia. Oricum nu intentionez sa fac nimic....mie imi pare rau ca nu l-am avut aproape. Dar as vrea sa stiu daca si aici sotia lui a reusit sa-l intoarca impotriva mea. Am auzit ca oricum ar trebui sa fiu instiintat daca am vreun drept, chiar daca am, chiar daca nu...Ma puteti lamuri pe scurt? Pe ea nu vreau sa o intreb nimic...e doar pentru sufletul meu...Va multumesc mult!
Daca in lista de intretinere apare numele respectivului,este evident ca este proprietarul spatiului, pentru dispozitia in vigoare ,prevede ca proprietarul este inregistrat in evidente si isi asuma responsabilitati in relatiile si fata de asociatia de proprietari
Lista de intretinee este intocmita si repartizata la proprietari,astefl incat la decaderea termenului legal ,acestia sa poata fi actionati pentru recuperarea restantelor acumulate
Exista un termen de optiune succesorala care este de 6 luni de la deces. Cam atat aveti timp sa va ganditi si sa actionati.
Dupa aceea ramane doar ... gandul.
buna ziua.
mergeti la un BNP si dati o declaratie de acceptare expresa a succesiunii.
aceasta declaratie se va inscrie in RNOS, chiar daca sotia tatalui va incerca sa va inlature de la mostenire nu va putea.
si inca un aspect, testamnetul prin care dvs vi se incalca rezerva succesorala poate fi supus reductiunii intr-un termen de 3 ani de la data decesului acelui defunct.
Am mai facut ceva sapaturi si am aflat, de la Cadastru, ca apartamentul e intr-adevar pe numele ei. Intrucat am primit 2 raspunsuri contrare - adutescu si ynocentta revin la dilema mea...daca ea e proprietara de ce a aparut la lista de intretinere numele mamei tatalui meu, iar cand aceasta a decedat, pe lista respectiva a aparut numele lui...de ce daca ea era proprietara? sa inteleg ca oricum situatia e clara de acum (nu avea cum sa faca nimic in luna de cand a murit tata,nu?)
Succesiune
Shaiya
Tatal meu a decedat in urma cu putin timp, mai exact pe 1 octombrie 2020. In ultimii ani nu am avut o legatura foarte stransa. As dori sa stiu cum pot afla ... (vezi toată discuția)