Am depus cererea pentru cele 2 salarii compensatorii si am fost chemat de titularul societatii la discutii la care mi-a spus ca pe el nu poate s ail oblige nimeni sa dea compensatii banesti,si stie din surse sigure.Va rog sa imi spuneti la ITM teritorial cum formulez cererea? si cat timp astept dupa raspuns?Imediat pot sa ma duc si la tribunal?Nu vreau sa cedez si va rog sa ma ajutati cu informatii.
Va multumesc din suflet.
Am fost azi la ITM sa ma interesez daca beneficiez de salariile compensatorii de care vad ca ar fi normal sa le incasez.Mi sa raspuns ca daca nu am prezavut in contractul individual de munca aceste plati compensatorii nu voi beneficia de ele.Dar va intreb de Dvs. o societate care are 32 de angajati si activitate de baza :comertul , are obligatia sa semneze un CCM la nivel national?
Va multumesc.
Preavizul mi se termina in data de 19.03.2010 spuneti-mi va rog daca cererea scrisa pentru plata salarului compensator o depun in data de 19 deoarece in 22.03.2010 merg sa imi iau actele iar lichidarea pentru luna in curs este in data de 6.04.2010.
Raspus la cerere trebuie sa imi dea in scris?
Am vorbit cu Doomnul Director si i-am spus despre salariile compensatorii si mi-a trimis-o pe doamna de la personal sa ma instiinteze ca societatea nu este afiliata la contractul colectiv de munca pe tara pe ramura comert prin urmare nu am dreptul la nici un salar compensatoriu.Va rog frumos sa imi spuneti daca este asa.
Nu a semnat nici un contract colectiv la nivel de societate.Si salariati au fost 32 din care 7 disponibilizati.Iar despre salarii compensatorii cum v-am mai spus nu am putut sa imi iau aceasta siguranta pentru ca nu am prevazut o criza.