Buna ziua.
As avea nevoie de un sfat.
Am lucrat la o fabrica de productie termopane timp de 7 luni de zile. Aici am fost incadrata pe postul de operator calculator cu contract de munca de 8 h, de luni pana vineri. Aveam un program de proiectare in care faceam comenzile si le dadeam in lucru, ma ocupam si de incasari si de contabilitate primara( registru de casa, facturi, chitante), desi in fisa postului nu erau specificate ultimele doua sarcini.
Inainte de a da o comanda in lucru aceasta era verificata de catre un superior care o viza si dadea acceptul pentru a merge mai departe in productie.
S-a intamplat ca in aceasta perioada sa fac si greseli care mi s-au imputat;
mi s-au facut referate abia dupa ce a trecut ceva timp de la savarsirea ei (1 -2 luni), au fost integistrate, dar nu au fost semnate de mine.
In momentul in care am plecat mi s-a imputat o suma in valoare 950E si 2000 ron, suma pe care nu am fost de acord sa o platesc in totalitate.
Am facut un proces de compensare cu firma in cauza, in care mi se compensau drepturile salariale restante cu o parte din debitul de plata. Pentru diferenta pe care o mai aveam de plata, nefiind de acord sa o platesc din considerentul ca nu eu le- am comis si pentru ca ma mai verifica cineva cand dadeam in lucru, firma m-a dat in judecata.Mi se solicita plata restantei si plata cheltuielilor de judecata.
Mentionez ca desi in contactul meu de munca erau specificate 8 h, de luni pana vineri am lucrat uneori si pana la 19 si sambata de la ora 8 pana la 14( ca si dovezi am facturi, chitante si registru de casa), iar aceaste ore suplimentare nu au fost platite, nefiind cuprinde in stat de plata.
As dori sa imi spuneti cum anume trebuie sa procedez ca sa ma pot apara.
Va multumesc
Buna ziua.
As avea o intrebare si un sfat.
Anul trecut prin aprilie am deschis o firma ( o intreprindere individuala) ce are ca obiect de activitate comertul.
Am facut toate demersurile pentru a o infiinta, dar nu am inceput activitatea nici pana azi din diverse motive.
As vrea sa va cer un sfat cu privire la partea contabila a firmei si anume : trebuia sa merg la finante sa declar vreun profit provizoriu (cand am infiintat firma), sa depun bilant pe anul 2009 si sa platesc ceva la CAS sau altfel de taxe?
Ar fi mai bine sa o suspend sau sa o inchid?
Va multumesc pentru ajutor.
Buna ziua.
As avea o intrebare si un sfat.
Anul trecut prin aprilie am deschis o firma ( o intreprindere individuala) ce are ca obiect de activitate comertul.
Am facut toate demersurile pentru a o infiinta, dar nu am inceput activitatea nici pana azi din diverse motive.
As vrea sa va cer un sfat cu privire la partea contabila a firmei si anume : trebuia sa merg la finante sa declar vreun profit provizoriu (cand am infiintat firma), sa depun bilant pe anul 2009 si sa platesc ceva la CAS sau altfel de taxe?
Ar fi mai bine sa o suspend sau sa o inchid?
Va multumesc pentru ajutor.