avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SUSPENDARE SAU INCHIDERE FIRMA?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SUSPENDARE SAU INCHIDERE FIRMA?

Buna ziua.
As avea o intrebare si un sfat.
Anul trecut prin aprilie am deschis o firma ( o intreprindere individuala) ce are ca obiect de activitate comertul.
Am facut toate demersurile pentru a o infiinta, dar nu am inceput activitatea nici pana azi din diverse motive.
As vrea sa va cer un sfat cu privire la partea contabila a firmei si anume : trebuia sa merg la finante sa declar vreun profit provizoriu (cand am infiintat firma), sa depun bilant pe anul 2009 si sa platesc ceva la CAS sau altfel de taxe?
Ar fi mai bine sa o suspend sau sa o inchid?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: drecredit , utilizator 15:34, 9 Martie 2010
daca e infiintata in 2009 nu trebuia sa platesti impozit minim, si nici pe profit daca nu ai avut act. daca nu ai avut nici salariati, atunci nu trebuie sa dai nimic la CAS. trebuia insa sa iti depui declaratiile 100, 102, 300, 101 - dupa caz, in functie de cum esti inscris in vectorul fiscal. inceea ce priveste suspendarea, iti recomand un articol cu modele si alte indicatii - [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare sau inchidere firma? crinya crinya Buna ziua. As avea o intrebare si un sfat. Anul trecut prin aprilie am deschis o firma ( o intreprindere individuala) ce are ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Problema firma vlad.simion vlad.simion Buna seara, in aprilie 2009 am infiintat o firma, microintreprindere, cu 3% impozit pe profit (mare greseala intrucat nu am angajat nici un om pana acum si ... (vezi toată discuția)
Srl getaz getaz Am un srl suspendat eram obligat sa depun declaratia 101 (vezi toată discuția)