avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Problema firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Problema firma

Buna seara,

in aprilie 2009 am infiintat o firma, microintreprindere, cu 3% impozit pe profit (mare greseala intrucat nu am angajat nici un om pana acum si nici nu mai am de gand) si pana acum nu am depus nici un act, nu intrebati de ce... pura prostie... pur si simplu nu mi-am dat seama de regulile stricte...
Am eliberat o factura in aprilie 2009, si acum, cand m-am dus la o contabila adevarata mi-a dat niste vesti foarte rele...
Ce ma sfatuiti sa fac... in conditiile in care nu dispun de fondurile necesare pentru a iesi pe calea normala din aceasta situatie... (din cate am inteles am de platit impozitul, avans la cel forfetar, amenda pentru nedepunerea la timp a bilantului, actele contabile, declaratia la vector si... legea 395 unde am inteles ca amenta este intre 120 si 140 de milioane).
Ce as putea sa fac... cum as putea sa ies cel mai bine din aceasta situatie... faliment, sa suspend activitatea firmei... ??
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 01:02, 23 Noiembrie 2009
cea mai mare problema este nedepunerea bilantului acolo nu se scapa de amenda, si alta nedepunerea la registrul com in termen de 6 luni de la termenul de depunere, suspendare de activitate nu se poate face decat daca se platesc datoriile la stat, cu declaratiile si vectorul fiscal s-ar mai putea rezolva, dar cu bilantul ramane o mare problema, amenda , singura modalitate e dizolvarea dar tot implica fonduri ce e drept mai mici decat situatia in cauza
firmele infintate in 2009 nu platesc impozit forfetar
deoarece nu ai avut angajati,treci la impozit pe profit 16% de la infintare
acum depinde cit de mare a fost factura pe care a-i emis-o.
trebuie sa iti refaci contabilitatea cit mai repede si sa mergi sa depui declaratiile si bilantul la iunie 2009.
cit despre amenzi,capul sus - nu esti primul contribuabil care nu isi depune declaratiile la timp.
succes
Va multumesc tutror pentru raspunsuri.
Nu ma "deranjeaza" acea amenda pentru bilant, care din cate am inteles este de 1500 ron... ci cea de 120 - 140... de aceea vreau sa scap... Orice sfat este mai mult decat binevenit...
Multumesc anticipat!
Depinde mult de cine dai la Administratia Financiara. Daca gasesti pe cineva dragut o sa puna toate declaratiile si bilantul la pachet si poate sa-ti dea cea mai mica amenda din toate.

Mie mi s-a intamplat sa merg pentru un client nou care nu avea depuse toate declaratiile, inclusiv 394, nici declaratii de neactivitate si sa i se dea doar amenda de 100 RON pentru declaratia de neactivitate.

Daca trebuie insa sa depuneti si 010, probabil o sa primiti amenda si pentru asta, pentru ca pe asta nu o pot pune in acelasi pachet cu celelalte. Asta va zic tot din experienta. Ati putea totusi sa depuneti 102 si 100 pe zero, pentru a nu fi nevoita sa depuneti 010 si sa treceti la 16% din ianuarie prin optiune.

Oricum, pregatiti toate declaratiile si mergeti cu capul plecat la AFP, recunoscandu-va greseala de incepator. V-as recomanda sa mergeti intr-o perioada mai usoara si pentru inspectorii AFP, cum ar fi dupa 25 ale lunii.

Mult succes! :luck:
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile competente primite!
De mentionat este faptul ca sediu firmei este in sectorul 4... unde am inteles ca doamnele sunt mai "greu de motivat" si bineinteles mai putin dragute...

Alte discuții în legătură

Ajutor!!!!!!!!!!! marian barbu marian barbu care este cea mai buna rezolvare?am o firma infiintata in oct 2008 si nu am avut activitate pana in august 2009 . nu am depus bilantul in iunie si nu am mai ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut daca o societate nu are activitate timp de cateva luni? sabou sabou Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti ce trebuie facut in cazul in care s-a infintat o societate si nu va avea activitate pana in luna iunie? Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)