avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajutor!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajutor!!!!!!!!!!!

care este cea mai buna rezolvare?am o firma infiintata in oct 2008 si nu am avut activitate pana in august 2009 . nu am depus bilantul in iunie si nu am mai tinut si nu am mai depus situatiile contabile din iunie si am avut in ultimele trei luni incasari de 67000lei cu tva din lucrari constructii dar tot nu am reusit sa rezolv problemele contabile datorita intarzierilor cu banii deci lipsa lor plata angajatilor pentru care a trebuit sa folosesc si banii de tva ce pot face care este rezolvarea cea mai buna daca nu mai depun nimic ce se intampla ?daca nu mai reusesc sa platesc tva care sunt consecintele?am si sediul expirat de la 01 01 2009 va multumesc
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 17:52, 5 Noiembrie 2009
Amenda si penalitati la nedepunerea declaratiilor si varsarea TVA.
Declaratii nedepuse= pers.juridica inactiva declarata de fisc.1.Uitati-va pe site-ul de la finante daca nu figurati inregistrat inactiv.2. Daca da nu aveati cum sa mai intocmiti facturi si sa incasati bani.Operatiunea nu este recunoscuta la firma pertenera s.a.3.Ar fi bine sa consultati un expert contabil , aveti cam multe problemute si consecintele nu se vor lasa asteptate in aceasta perioada "flamanda" a fiscului.
Daca nu ati avut activitate pana la August, si nu ati depus bilant inainte, puteti depune si la Iunie declaratie de neactivitate. Nedepunerea acesteia in termen este mult mai "ieftina" decat nedepunerea unui bilant.

Nedepunerea declaratiilor la doua termene consecutive (deci Iunie si Octombrie) le permite celor de la ANAF sa va declare firma inactiva.

Dupa declaratiile de la Decembrie 2009, in urma declaratiei 394 depusa de cei carora le-ati facturat, veti aparea in datele ANAF ca ati colectat TVA si nu l-ati dat la stat. Atunci e posibil sa va faca cineva o vizita.

Un caz mai grav este daca nu ati platit catre stat contributiile retinute de la salariati, acest lucru avand un caracter penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema firma vlad.simion vlad.simion Buna seara, in aprilie 2009 am infiintat o firma, microintreprindere, cu 3% impozit pe profit (mare greseala intrucat nu am angajat nici un om pana acum si ... (vezi toată discuția)
Declaratie de inactivitate in loc de bilant crist1979 crist1979 [quot]Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs pentru a rezolva o problema foarte urgenta pentru mine. Am preluat anul trecut o firma care prezenta urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)