avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate adriana99

Activitate adriana99

Ei si-au intemeiat refuzul ( pe faptu ca copilul s-a nascut in 2008 iar eu am depus cererea in 2010) pe art 96, alin. 1 din CCM la nivel de ramura sanitara care prevede :

ART. 96
(1) Sumele aferente cheltuielilor de personal vor fi negociate de
administratie si sindicate înaintea negocierii contractelor de prestari servicii
semnate cu Casele Judetene de Asigurari de Sanatate si a Municipiului Bucuresti,
pentru a acoperi integral si la timp cheltuielile cu personalul angajat în
unitate.
(2) Drepturile salariale cuprind:
a) premiul anual, care va fi platit odata cu achitarea acestuia pentru
personalul finantat de la bugetul de stat;
b) premii lunare în limita a 2 % din cheltuielile cu salariile aferente
personalului contractual;
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui
copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui
salariu de baza;
d) salariatii care se pensioneaza pentru limita de vârsta primesc o
indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute în luna pensionarii;
e) indemnizatie de instalare echivalenta cu un salariu de baza corespunzator
functiei, în conditiile legii;
f) prima de vacanta*);
------------
*) Se va acorda odata cu modificarea legislatiei.
g) prima de stabilitate.
(3) Premierile se stabilesc cu avizul reprezentantilor organizatiilor
sindicale afiliate organizatiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de
munca, care se acorda în termen de 6 zile lucratoare.

In spital la noi nu exista organizatie sindicala, si nu inteleg de ce nu-mi aproba cererea depusa in 2010 daca plata se face asupra cererii depuse in 2010.
Mitzi76 a scris:

Cheltuiala e pe 2010 bineinteles, nu au cum sa o puna in alt an. Dar nu e vina ta ca nu au prevazut bani in 2008 pentru asa ceva. Inseamna ca nu au respectat contractul de munca. Eu zic sa faci cerere la sindicat.

Nu sunt membra de sindicat, si nici in instanta nu-i pot actiona ( as avea probleme pe viitor ), singura posibilitate e sa-i combat cu baza legala.
ei si-au bazat refuzul pe art. 96, alin. 1 din CCM la nivel de ramura sanitara.

Daca cerea am depus-o in 2010, nu inteleg de ce se leaga ei de anul 2008, si de bugetul din acel an. Cheltuiala lor nu se constituie in 2010 ?
In afara de actionarea in instanta, (care mi-ar crea probleme) cum le pot demonstra ca nu au dreptate ?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, descriu mai jos situatia in care ma aflu,

Lucrez intr-un spital in Bucuresti, iar in feb. 2008 am nascut.

In ian 2010 am depus cerere pentru plata ajutorului de nastere, un salariu mediu pe initate conform CCM la nivel national.
Dupa cateva zile am primit un raspuns verbal ca nu se acorda deoarece CCM la nivel de ramura sanitara nu prevede acest lucru. Am cautat contractul , care prevedea bineinteles si am mers cu el la jurista.Am cerut un raspuns oficial.
Dupa 2 luni, primesc raspuns oficial , semnat de jurista ,manager si dir. economic, ca nu se poate acorda deoarece e tardiv si ca nu e cuprins in bugetul pe anul 2008 conform art. 96, alin. 1 din CCM la nivel de ramura sanitara.

ART. 96
(1) Sumele aferente cheltuielilor de personal vor fi negociate de
administratie si sindicate înaintea negocierii contractelor de prestari servicii
semnate cu Casele Judetene de Asigurari de Sanatate si a Municipiului Bucuresti,
pentru a acoperi integral si la timp cheltuielile cu personalul angajat în
unitate.
Va rog sa ma lamuriti daca au dreptate , si daca nu cum le demonstrez ?
Stiu ca drepturile salariale se prescriu in 3 ani.

Multumesc,