avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Activitate alx1

Activitate alx1

Incerc sa nu mai fiu offtopic.

Este posibil si normal, ca eu sa figurez cu un debit la administratia financiara pentru un loc de parcare fara sa se fi semnat vre-un contract pentru loc de parcare ?

Multumesc,
Deci va trebui sa imi fac din nou timp, pentru ca un functionar public nu respecta legea.

Am pana acum doua petitii depuse cu numar de inregistrare.

1. Am depus-o in luna martie 2009, insa nu mai am nici macar numarul de inregistrare.
2. Pe 27.10.2009 am depus a doua petitie, in care ceream sa se respecte decizia consiliului luata in data de 23.10.2009 cu ocazia audientei. La aceasta am numarul de inregistrare.

Vineri am sunat din nou la primarie, si am discutat cu seful Sefului serviciului parcari. Acesta mi-a comunicat ca ia spus de mai bine de 5 ori atat el cat si domnul Primar, i-au transmis sefului de la parcari sa rezolve problema, iar acesta spune ca nu are cum sa rezolve dupa ce acesta ia acordat deja locul altcuiva.
Tot acesta ma intrebat daca ar fi in regula daca il da afara pe Domnul Sholtz de la parcari. I-am raspuns ca nu sunt eu persoana competenta sa spun daca se impune o asemenea masura.

1) As putea sa aflu de la registratura numarul de inregistrare pentru prima petitie?
2) Cum as putea sa cer inregistrarea sedintei de consiliu ?
3) Catre cine as putea sa cer oficial, un document oficial din care sa rezulte hotatarea de consiliu din data de 23.10.2009?

Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Loc de parcare
Este destul de vechi subiectul, insa eu am o problema muult mai grava care o dezbat pe un alt topic.

Este un haos total la acest serviciu parcari.

1. Nu toate parcarile sunt semnalizate si marcate corespunzator
2. Politia comunitara nu are cum sa te amendeze, daca ai parcat pe un loc gresit, deoarece acestia nu au de la Serviciul parcari harta + liste cu simbolurile parcarilor.
In problema care o am eu, respectivul cu care ma cert a chemat politia comunitara, si i-am rugat sa imi demonstreze de unde stiu dansii ca acea parcare este simbolul vecinului buclucas. Nu au avut cum sa imi demonstreze. Eventual puteau sa imi dea amenda pentru tulburarea ordinii publice.
3. In acest serviciu nu exista controale superioare.
4. Degeaba va zbateti pentru contracte. Eu am contract, insa cu bunastiinta celor de la parcari am ajuns sa detin un loc la vreo 50 de metrii de blocul meu. Pur si simplu se schimba simbolul parcarii din varii motive lesne de inteles.
1. Va rog sa imi spuneti care este termenul legal prevazut de raspuns.

2. Pe 23 octombrie 2009 am fost in audienta (Dl. Primar nu a fost prezent, fiind ocupat cu alegerile), insa toata comisia din Primarie a indicat Sefului serviciului parcari cum sa rezolve problema.
Acesta nu a rezolvat problema nici in prezent.
La o alta audienta nu am avut timp sa merg deoarece am un job si nu imi permit sa stau toata ziua pe drumuri.

Multumesc pentru ajutor.
Alexandru
Am facut sesizare la Domnul Primar si nu am primit nici un raspuns.
Va multumesc pentru raspunsul promt.

De fiecare data prioritate a avut vecinul care detine in acest moment Legitimatie de parcare.
Seful Serviciului parcari pare sa fie avocatul vecinului.

Ce pot face mai mult daca ma izbesc de fiecare data de un zid?
Am umblat si mi-am facut nervi cat mi-as fi facut pentru 25 de ani.
Este incredibil.....!!!!

Multumesc,

Alexandru
Locuiesc in sectorul 4 si de 7-8 luni de zile nu reusesc sa obtin locul de parcare pe care a parcat tatal meu care are un handicap locomotor.

In luna mai 2009, dupa reamenajarea parcarii cu pricina, un vecin din blocul vecin care isi parca masina in alta parte, s-a gandit ca ar fi bine sa aibe masina parcata sub geam, asa ca a parcat masina fix pe locul tatalui meu. Masina este functionala insa din aprilie, adica de cand a pus-o pe acel loc nu a miscat-o deloc. Am verificat pe site-ul asigurarilor obligatorii si acesta nu a avut si nici nu are asigurarea incheiata.

Mentionez ca locul de parcare a fost folosit de catre tatal meu ~ 17 ani, insa nu cu acte in regula, parcarea nefiind in evidenta ADP sau a Serviciului Parcari.

Din luna aprilie 2009 si pana in prezent am colindat la Serviciul parcari, la sefi , sefuti, inspectori, in audienta la Piedone si problema nu a fost rezolvata.

Ceea ce ma deranjeaza este ca toti functionarii publici ii tin partea acelui vecin, care a parcat cu nesimtire si fara sa il intereseze problema pe care o are tatal meu si in plus dragii nostrii functionari de la sectorul 4 i-au dat legitimatie de parcare.

Depasirea limitei a fost atinsa dupa urmatoarele intamplari:
1) Am mers impreuna cu inspectorul zonei la parcare pentru a vedea cu ochii lui despre ce parcare este vorba. Acesta a spus ca parcarea nu este luata in evidenta lor, si mi-a inmanat documentul numit "Acord" si mi-a spus ca ma va suna dupa ce ajunge la birou pentru a-mi dicta simbolul parcarii, si bineinteles pentru a putea plati. Asa sa si intamplat iar dupa doua saptamani am mers si am platit taxa de parcare si am intrat in posesia Legitimatiei de parcare
2) Dupa ce am avut Legitimatia de parcare in mana, nu am chemat imediat Politia sa il ridice pe vecinul, am vrut sa ma inteleg cu el amiabil. Dupa inca o saptamana m-am trezit cu vecinul ca avea si el permis de parcare pe acelasi loc.
Am mers sa verific la Serviciul parcari sa vad cum se poate intampla asa ceva.
Am avut o foarte mare surpriza, numai ca sa il scoata pe tatal meu de pe acel loc au modificat numarul simbolului parcarii, impartind in doua o alta parcare ce se afla la cativa zeci de metrii distanta.
3) Am fost in audienta la Piedone pe data de 23 octombrie, care nu a fost de fapt prezent pentru ca era ocupat cu alegerile.
Am prezentat situatia intregului consiliu al Primariei sectorului 4, si toti cei din consiliu i-au transmis sefului Serviciului parcari cum sa rezolve problema. Adica sa ii gaseasca vecinului un loc in alta parte si sa ii dea tatalui meu locul lui.
A urmat o perioada ca toate celelalte si nu sa intamplat nimic, adica plimbari peste plimbari fara a se concretiza nimic.

Poate ma puteti ajuta cu un sfat.
Cum as putea sa rezolv problema?

Cu stima,

Alexandru