Multumesc pentru sfat Catalin. Incep sa vina ideile :) S-ar putea formula antecontractul astfel incat ea sa semneze pentru primirea avansului de 30% iar la intocmirea contracutlui de vanzare cumparare sa se stabileasca impartirea banilor in proportiile 20% ea respectiv 50% eu? Este prematur sa specificam toate proportiile in antecontract?
Trebuie sa semnez un antecontract de vanzare cumparare in care sunt implicate 3 persoane: eu (proprietar), fosta sotie (proprietar) si actualul ei prieten (cumparatorul apartamentului). Fosta sotie doreste un antecontract fara nici un fel de clauze in care cumparatorul plateste fictiv un avans de 30% din pretul imobilului (trecut doar in acte, insa in realitate neplatit) pentru a intemeia un dosar de credit la o anumita banca. Precizez ca am stabilit pretul apartamentului iar in urma vanzarii sa se imparta suma in mod egal. Ce riscuri pot fi in cazul in care semnez acest antecontract in care acel avans de 30% respectiv 15% (partea mea) nu il primesc? Sunt dezorientat si nu am nici o idee cum se va derula vanzarea acestui apartament :( . Ar trebui sa pun anumite clauze?