avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract 2 vanzatori si 1 cumparator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract 2 vanzatori si 1 cumparator

Buna seara,

Trebuie sa semnez un antecontract de vanzare cumparare in care sunt implicate 3 persoane: eu (proprietar), fosta sotie (proprietar) si actualul ei prieten (cumparatorul apartamentului). Fosta sotie doreste un antecontract fara nici un fel de clauze in care cumparatorul plateste fictiv un avans de 30% din pretul imobilului (trecut doar in acte, insa in realitate neplatit) pentru a intemeia un dosar de credit la o anumita banca. Precizez ca am stabilit pretul apartamentului iar in urma vanzarii sa se imparta suma in mod egal. Ce riscuri pot fi in cazul in care semnez acest antecontract in care acel avans de 30% respectiv 15% (partea mea) nu il primesc? Sunt dezorientat si nu am nici o idee cum se va derula vanzarea acestui apartament :( . Ar trebui sa pun anumite clauze?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:31, 11 Martie 2010
semnarea unui antecontract de vinzare cumparare implica transmiterea, intr-un anumit termen, a dreptului de proprietat detinut asupra unui bun. prin antecontract partil se obliga sa faca acest lucru, transmitrea unui drept de proprietate conta unui pret la o anumita data. daca semnati si nu incasati banii/cota stabilita, negociata si in contract se mntionaza ca i-ati primit... primiti ramin(si pierduti totodata). chiar daca, sentimental vorbind, aveti un interes in cauza, ce-i in mina nu-i minciuna...
Multumesc pentru sfat Catalin. Incep sa vina ideile :) S-ar putea formula antecontractul astfel incat ea sa semneze pentru primirea avansului de 30% iar la intocmirea contracutlui de vanzare cumparare sa se stabileasca impartirea banilor in proportiile 20% ea respectiv 50% eu? Este prematur sa specificam toate proportiile in antecontract?
buna seara.
da se poate face si de aceasta maniera antecontractul, si se va preciza in antecontract cum trebuie impartit restul de ret la semnarea contractului de v/c.
Eu am ... vaga senzatie /intuitie ("intemeiata" pe cunostintele de drept, dar destul de greu explicabila aici) ca fosta dvs. sotie e pe cale de a face o mare ... negiobie.

Nu stiu daca mai sunteti in postura de-ai purta dvs. de grija, dar poate ca ar merita un avertisment de genul: faci ce vrei! dar stii ce faci (cu mana mea)?

Sau poate ca "afacerea" ce vrea s-o faca se bazeaza pe un calcul pe care nu-l cunosc eu (si ma inseala intuitia).
Dar eu vad ca e pe cale sa-i dea cadou prietenului ei cel putin o juma' de casa.
Exista si alet cai prin care cei doi ar putea ajunge ...coproprietari pe acea casa (si nu doar prietenul proprietar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare andre-alina andre-alina Buna ziua! Am si eu o problema referitoare la anularea unui contract de vanzare cumparare.Am un prieten care a cumparat un imobil pe legea112 dupa ce au ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire, urgent Cristina120 Cristina120 Buna seara, Trec direct la subiect: Tatal meu vitreg este mostenitorul legal al matusii sale, persoana care nu a avut copii. In acelasi timp, aceeasi ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)