Buna ziua! Am si eu o problema referitoare la anularea unui contract de vanzare cumparare.Am un prieten care a cumparat un imobil pe legea112 dupa ce au expirat cei 10 ani de interdictie, dar acum s-a lovit de o problema. Fostul proprietar facuse cu altcineva un antecontract de vanzare -cumparare , acest antecontract l-a vazut prietenul meu la careta funciara cand a scos extras dar notarul a zis ca nu este o problema. Acum cel cu antecontractul a dat in judecata pe fostul proprietar solicitand un act care sa tina loc de contract de vanzare cumparare, si a adaugat o cerere de completare prin care il da in judecata si pe prietenul meu in acelasi dosar solicitan anularea contractului de vanzare -cumparare. Cel care i-a dat in judecata avea promis in antecontrac doar jumatate de imobil, desi imobilul este o garsoniera, care nu poate fi impartita. Ce poate face prietenul meu? Cel care are antecontractul poate sa ii anuleze contractul de vanzare cumparare? Va multumesc!
Antecontractul de v/c nu este nul. Interdictia privea vanzarea (transmiterea dreptului de proprietate), nu promisiunea vanzarii.
Pe de alta parte, chiar valid fiind antecontractul, atata vreme cat bunul nu se mai afla in patrimoniul promitentului cumparator instanta nu mai poate pronunta o hotarare care sa tina loc de contract de v/c.
Promitentul cumparator poate sa obtina restituirea avansului si, eventual, dezdaunari.
Ce trebuie sa ceara prietenul meu in instanta sau ce trebuie sa faca ca sa nu i se anuleze contractul de v-c. Poate sa isi ia un aparator impreuna cu fostul proprietar care sa ii reprezinte pe amandoii?
Referitor la acel antecontract de vanzare-cumparare fostul proprietar al imobilului sustine ca nu a stiut ca a semnat un antecontract de v-c, pt ca cel care are antecontractul i-a zis ca semnaza un act prin care il ia in spatiu ca sa isi faca C I, iar pretul de vanzare al imobilului este de 2000 de lei in 2010. Dupa ce a semnat acel antecontract si si-au facut Ci proprietarul a fost dat afara din casa si nu i s-a mai permis accesul pana in 2010, cand prietenul meu in baza contractului de vanzare cumparare i-a dat afara. Ce se poate face?
Antecontract
popgicu
buna ziua, am avut intentia de a semna un contract de vanzare cumparare a unui apartament, eu fiid cumparator. inainte am dat un avans semnand, totodata un ... (vezi toată discuția)
Clauza antecontract
lilicrin
Buna, problema mea este urmatoarea:
s-a semnat un antecontract de v-c ce continea o clauza :
[i]\"obliga la incheierea contractului de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)