avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza antecontract

Buna, problema mea este urmatoarea:
s-a semnat un antecontract de v-c ce continea o clauza :
"obliga la incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, in termen de 10 zile de la data semnarii prezentului antecontract.
...
In cazul in care contractul de v-c nu se va incheia la termenul stabilit din motive imputabile promitentul vanzator va fi obligat sa restituie dublul sumei primite cu titlul de avans din pret adica suma de ...
In cazul in care contractul de v-c nu se va incheia la termenul stabilit din motive imputabile promitent-cumparatorului acesta va pierde valoarea avansului achitat in suma de ..."

promitent - cumparatorul a tot amanat semnarea contractului din motive financiare iar apoi nu a mai raspuns timp de 3 luni(90 zile)
promitent - vanzatorul a instrainat imobilul considerand ca nu mai are nici un fel de obligatie fata de fostul promitent-cumparator, instrainarea s-a perfectat sub forma unui contract realizat la 3 luni (90 zile) distanta temporara fata de incheierea susnumitului antecontract.
Acum dupa atata timp promitent-cumparatorul trimite o citatie emisa de catre un notar pentru semnarea contractului - dupa 90 de zile, cand dansul era obligat sa se prezinte in timp de 10 zile.
In urma citatiei emise fostul promitent-cumparator actioneaza in instanta pe fostul proprietar(promitent-vanzatorul).
intrebari:
Este legal asa ceva?
Contractul avea o clauza ce a fost incalcata cum poate sa spuna ca acel contract nu a fost semnat din vina promitent-vanzatorului cand nu are nici o dovada si nici dreptate?
Cu ce se poate apara fostul proprietar?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lilyanne , utilizator 11:46, 12 Ianuarie 2013
Nu trebuie aplicata caluza din contract? Cum poate solicita imobilul cand clauza prevede altceva? Contractul ar trebui sa reprezinte legea dintre parti, sau ma insel? Cum ar putea Instanta sa decida?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Categorie clauza lilyanne lilyanne s-a semnat un antecontract de v-c ce continea o clauza : \\"obliga la incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, in termen de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in conventii lilyanne lilyanne \\"Antecontract de vanzare cumparare incheiat astazi 07.06.2010 Subsemnatul x domiciliat in ...avand CNP..., in calitate de promitent-vanzator, ma oblig sa ... (vezi toată discuția)
Neindeplinirea conditiilor antecontract anamaria_ioan anamaria_ioan Buna ziua! Am incheiat un antecontract cu o firma pt constructii pt realizarea unui apartament intr-un complex rezidential. \"Art.6. Părţile se obligă să ... (vezi toată discuția)