Buna ziua,
Va prezint pe scurt situatia in care ne aflam in urma vanzarii unui imobil cumparat la legea 112.
In anul1998, luna martie, am cumparat un imobil de la RAGCL Sibiu, conform legii 112/1995 pe care in luna septembrie 1998 l-am vandut unei societati comerciale pe baza unui antecontract de vanzare-cumparare, urmand ca la expirarea interdictiei de vanzare de 10 ani sa facem actul de vanzare-cumparare. In anul 2004 am fost chemati in judecata de mostenitorii fostilor proprietari ai imobilului in cauza pentru a fi evacuati. In anul 2009 societatea careia i-am vandut apartamentul a fost evacuata dar contractul de vanzare cumparare dintre noi si RAGCL nu a fost anulat. Motivarea din sentinta evacuarii a fost faptul ca RAGCL ne-a vandut un teren care era inregistrat la alt CF si acelasi nr. TOP al imobilului cumparat. Societatea comerciala cu care am facut antecontractul de vanzare-cumparare ne-a dat in judecata pentru a-si recupera suma platita si actualizata pana la data inaintarii actiunii. Mentionam ca societatea comerciala a functionat in imobilul in cauza de la data semnarii antecontractului de vanzarea-cumpare pana la data evacuarii fara a fi tulburata de nimeni. Instanta i-a dat castig de cauza obligandu-ne la plata sumelor aferente.
Avand in vedere cele mentionate mai sus societatea comerciala care a functionat in imobilul respectiv, desfasurand o activitate de comert (magazin) nu are nici o obligatie juridica fata de noi,dupa ce i-am platit suma actualizata ?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.
Cu stima,
Practic folosinta ati transmis-o in baza antecontractului de v-c, asadar ati consimtit in acest sens, trebuia incheiat un contract de incheiere, insa chiar si asa puteti intenta o actiune prin care sa ii cererti valoarea chiriei, in snesul ca a fost o intelegere verbala, si nu ati pus-o pe hartie....