avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o intrebare de nota 10 !!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o intrebare de nota 10 !!

Cu respect capetelor luminate !!

In urma unei adjudecari a unei vile cu mai multe apartamente , am devenit proprietarul de drept al acesteia.Sa procedat la evacuare debitorilor , insa la evacuare , s-au prezentat 3 terte persoane cu 3 contracte de mana , din care reiesea ca au cumparat de la debitorul care a fost executat din imobil , 3 apartamente.
INTREBARE : pot face plangere pe art. 220 cod penal pentru cele trei persoane care folosesc fara drept proprietatea mea si refuza sa iasa afara ?
Si ce alte daune mai pot cere...
chirie pe perioada ce mi-a folosit apartamentele ?
taxe de evacuare cu prilejul executarii silite ?

Multumesc anticipat de raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:17, 21 Octombrie 2009
Adica dansii au contracte de vanzare-cumparare in forma autentica, din care reiese, ca au cumparat apartamentele din vila?

Daca aceste contracte sunt datate dupa adjudecarea imobilului la Dvs., ele sunt nule, ca vanzatorul a vandut ceva ce nu-i apartinut. Daca sunt datate inaintea adjudecarii imobilului Dvs., si vila a fost executata silit, inseamna, ca dansii nu si-au intabulat dreptul de proprietate. Presupun ca Dvs. v-ati intabulat dreptul, deoarece in acest caz (Dvs. fiind de buna credinta) asa zisii cumparatori nu au nici un drept asupra apartamentelor.

1. Puteti face plangere penala pentru tulburare de posesie.
2. Puteti sa cereti daune (de exemplu pornind de la chiria apartamentelor respective).
3. Intentati o actiune de evacuare, iar taxele aferente vor cadea in sarcina celor evacuati.

Va propun sa consultati/angajati un avocat in aceasta speta.
pai situatia e in felul urmator :
am finantat o lucrare , iar aceasta a fost ipotecata in favoarea creditorului.Cu toate astea , au fost vandute 3 imobile din acea lucrare ( cu contracte de mana , nefiind in forma autentica la notar , ci doar intre parti sub semnatura privata , deci conventii ) .
S-a ajuns in faza in care debitorul la scadent nu a platit creanta , a fost executat , iar cei 3 terti , la data evacuarii au venit cu pretentia ca detin acolo promisiuni de vanzare cumparare.Stiu ca acele acte facute de mana , nefiind in forma autentica si intabulate , stiu ca sunt lovite de nulitate absoluta.
Insa intrebarea mea era , pana ii scot prin evacuare si pe cale legala , pot sa invoc art 220 codul penal tulburare de posesie? si deci toate cheltuielile de evacuare ale executorilor cad in sarcina celor evacuati ?
daune de folosinta ilegala ? (chirii)
Multumesc mult.
Eu nu prea vad cum o sa rezolvati ceva in penal. E vorba de o ocupare "fara drept" si de "posesia" dvs. asupra imobilului.
Dar, ma rog, daca credeti ca-i speriati si pleaca asa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt tulburare de posesie art 220 c.p MATRIXNEO MATRIXNEO Din nou buna ziua capetelor luminate !!! Pe scurt ca sa nu plictisesc. Vreau sa fac o Plangere Penala pe art 220. Tulburare de posesie ( si nu stiu cum sa o ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie adriene adriene Buna ziua, Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare sau evacuare? Mihai882 Mihai882 Buna ziua, Saptamana aceasta am mostenit un apartament situat intr-o zona limitorfa a orasului, apartament ocupat abuziv de niste cetateni de etnie roma ... (vezi toată discuția)