avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pt tulburare de posesie art 220 C.P
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pt tulburare de posesie art 220 C.P

Din nou buna ziua capetelor luminate !!!
Pe scurt ca sa nu plictisesc.
Vreau sa fac o Plangere Penala pe art 220. Tulburare de posesie ( si nu stiu cum sa o compun , poate ma ajuta cineva )
Am adjudecat un imobil cu 7 apartamente , sunt intabulat in cartea funciara doar eu , insa in 3 dintre imobile , sunt 3 terti ce detin 3 contracte de mana si sub semnatura privata intocmite cu debitorul meu , (la care creditor sunt am fost eu).
Cei 3 terti , au incheiat doar niste conventii sub semnatura privata , nu in fata notarului , nefiind intabulati , nefiind inscrisi in cartea funciara
ori , in aceste conditii stiu ca acele acte sunt lovite de nulitate absoluta.
Acum ei locuiesc acolo fara acordul meu , abuziv , refuza sa iasa afara ori ,art220CP. spune
ART. 220 CP . Tulburarea de posesie
Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Deci as vrea sa fac o plangere penala si nu stiu cum sa o formulez si daca mai pot invoca si alte articole pe langa art220CP...despagubiri etc

...va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:50, 27 Octombrie 2009
Atentie ca infractiunea prev de art 220 Cp necesita pentru cercetare procedura speciala prevazuta de Decizia nr 20 /2006 pronuntata de Sectiile Unite din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie care
Stabilesc ca pentru infractiunea de tulburarea de posesie prev de art 220 Cp astfel cum a fost modificat prin articol unic pct 2 din titlul IX al legii nr 247/2005,privin reforma in domeniul proprietatii si justitiei,este obligator efectuarea urmaririi penale,instanta de judecata neputand fi sesizata decat prin rechizitoriu emis de catre procuror

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare de nota 10 !! MATRIXNEO MATRIXNEO Cu respect capetelor luminate !! In urma unei adjudecari a unei vile cu mai multe apartamente , am devenit proprietarul de drept al acesteia.Sa procedat la ... (vezi toată discuția)
Abuz sau bataie de joc? iosif szasz iosif szasz In urma cu trei luni s-a inceput urmarirea penala, impotriva mea,sub aspectul savarsirii infractiunii de tulburare de posesie(nu discut aspectul de vinovatie ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie gesiana gesiana Am cumparat un teren extravilan cu intabulat liber de sarcini extras de carte funciara pus pe rol la Consiliul Popular fara a fi probleme.Terenul era nelucrat ... (vezi toată discuția)