avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie

Am cumparat un teren extravilan cu intabulat liber de sarcini extras de carte funciara pus pe rol la Consiliul Popular fara a fi probleme.Terenul era nelucrat plin de maracini si gunoaie.Dupa curatarea terenului si imprejmuirea cu gard ma trezesc cu un domn care se pretinde proprietar mi-a batut tarusi pe proprietatea mea si am reclamat la politie pentru tulburare de posesie si amenintare dosarul este inaintat la parchet acum am primit de la politie ca sunt si eu reclamat pentru tulburare de posesie.Mentionez ca pentru imprejmuire si toate lucrariile facute am proiect, primit plan urbanistic si autorizatie.Poate acest individ sa sparga gardul?Cum e cu tulburarea de posesie va rog lamuriti-ma.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:22, 18 Mai 2011
Codul penal:

ART. 220
Tulburarea de posesie
Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert topografic + cadastristul itgenmar itgenmar In urma cu 2 ani am cuparat un teren si mi-am costrui o casa. I-am facut cadastru, am facut expertiza topografica. Vecinul meu mi-a scos de 2 ori tarusi ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu danyyyyy danyyyyy buna ziua va rog am nevoie de un model de plangere catre politie de violare de domiciliu, am o proprietate (un teren) pe care sa construit o cabana fara ... (vezi toată discuția)
Demolare gard construit abuziv doina_manuela doina_manuela Deoarece ma tem sa nu aiba implicatii juridice, cred ca aceasta este aria unde ar trebui sa postez intrebarea mea. Situatia de fapt: In 2003 ni s-a retrocedat ... (vezi toată discuția)