avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in revendicare sau evacuare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in revendicare sau evacuare?

Buna ziua,


Saptamana aceasta am mostenit un apartament situat intr-o zona limitorfa a orasului, apartament ocupat abuziv de niste cetateni de etnie roma inca din anul 2002.

Mentionez ca ei au intrat abuziv in apartament in anul 2002, nu detin niciun act, iar in 2012 au pierdut un proces pentru o hotarare care sa tina loc de act autentic. Au adus ca proba o chitanta de mana care s-a dovedit a fi falsa.

As dori sa stiu cum ii pot evacua din imobil, prin actiune in evacuare sau actiune in revendicare? Le pot face si o plangere penala pentru tulburare de posesie?


Va multumesc anticipat.
O zi buna sa aveti.
Cea mai simpla cale ,mai cu seama ca au intrat abuziv in acel spatiu si au prezentat in instanta o chitanta falsa ,este sa le faceti plangere penala pentru violare de domiciliu.

Iata ce spune legea:

Infracţiuni ce aduc atingere domiciliului şi vieţii private

Art. 224 din Noul Cod Penal prevede:

Violarea de domiciliu

(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate


Multumesc pentru raspuns. Eu stiam doar de tulburare de posesie, dar le voi face o plangere penala pentru violare de domicilu, cum spuneti dvs. Ca urmare a plangerii penale, politia ma va pune in posesia imobilului printr-un proces-verbal, sau trebuie si o actiune in revendicare sau evacuare?
Nu e violare de domiciliu,
fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia

dvs nu foloseati acea casa, nu a fost in posesia dvs.
Cu cine au fost in proces in 2012? cu decedatul pe care l-ati mostenit dvs ?
Au fost in proces cu decedatul pe care l-am mostenit. Eu, ca nou proprietar, as dori sa stiu ce pot face in clipa de fata sa ii evacuez din imobil.
Chiar nu s-a lovit nimeni de aceasta problema?

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate dumitrud dumitrud Un teren cu cadastru si intabulare nu poate fi folosit deorece este ocupat cu solari de 3 vecini. Doi vor sa cumpere parcelele de teren ocupate de ei, cel de ... (vezi toată discuția)
Evacuarea locatarilor din imobil adjudecat la licitatie just1 just1 am cumparat un apartament la o licitatie, am facut actiune in evacuare pentru fosti locatari care refuza sa elibereze imobilul, am aplicat-o prin executor ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)