avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract

buna ziua, am avut intentia de a semna un contract de vanzare cumparare a unui apartament, eu fiid cumparator. inainte am dat un avans semnand, totodata un antecontract. nu am reusit sa strang restul sumei de bani si nu am mai incheiat contractul de vanzare cumparare.nu am specificat in contract cum se va restitui suma data ca avans, dar rugamintea mea este de a stii, care este sanctiunea mea ca un cumparator, eu avand singura vina? voi mai primii macar parte din avans? dupa ce am semnat antecontractul chir mi s-a permis sa fac modificari in acel apartament. acei bani ii voi mai recupera? multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:04, 3 Septembrie 2010
Modalitatea de recuperare a avansului, daca exista, este cea prevazuta in antecontract.
In toate antecontractele pe care le-am vazut, promitentul cumparator pierdea avansul daca nu mai cumpara, indiferent de motiv (ca nu mai avea bani sau ca se razgndea pur si simplu).

Teoretic, imbunatatirile va dau dreptul sa va recuperati de la proprietar valoarea adusa in plus apartamentului.
Nu stim ce clauze aveti in antecontract insa, cf art.1298 din Codul civil veti pierde avansul. In ceea ce priveste contravaloarea imbunatatirilor aduse imobilului le puteti recupera de la promitentul-vanzator . Cel mai bine ar fi sa ajungeti la un compromis cu proprietarul apartamentului .
buna ziua.
mergeti cu antecontractul la un avocat sa il studieze si sa vada ce clauze inserate in el.
doar asa veti putea primi un raspuns la intrebarea dvs.
Veti pierde avansul doar daca exista clauza de arvuna, clauza cere trebuie sa fie expres stipulata.

In lipsa clauzei de arvuna, puteti cere restituirea avansului, promitentul vanzator putand avea pretentia la dezdaunari.

trebuie sa dati in judecata vanzatorul pt a primi banii dati in avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dublei arvune paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)
In instanta cu antecontract imobil DORISSS DORISSS eu sunt vanzatorul.........la notariat mi s-a spus ca neonorarea diferentei de bani de catre cumparator in termenul stipulat in antecontract duce la ajungerea ... (vezi toată discuția)
Arvuna sau clauza penala ? fldan fldan Intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil este prevazuta clauza prin care promitentul vanzator se obliga la plata dublul avansului primit daca ... (vezi toată discuția)