Multumesc de raspunsuri. Bun, si cum ar trebui procedat? Raman cu paguba? Cineva care are cheia de la respectiva curte este responsabil, nu? Deci care sunt caile posibile de abordare a problemei?
Va rog frumos sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: am procurat in urma cu aprox. 2 saptamani niste usi metalice pe care le-am depozitat intr-un spatiu comun al blocului, respectiv in curtea de lumina (unde sunt si tomberoanele). Mentionez ca pe respectivul spatiu am acte de proprietate pe 20m2, asa incat am considerat ca nu-i nicio problema sa mi le depozitez. De altminteri, in aceeasi curte de lumina isi depoziteaza bicicletele niste tineri chiriasi, fara ca cineva sa fi fost impotriva cu ceva. Bun, toate bune si frumoase pana azi cand, coborand sa-mi duc gunoiul, am gasit usile (3 la numar) "trasate" ostentativ cu un cui de sus pana jos. In afara de acesti tineri extrem de galaciosi si murdari in acelasi timp(tip emo), scara este locuita de oameni in varsta si foarte cumsecade, asa ca imediat i-am banuit pe acestia, mai ales ca am sunat in trecut de cateva ori la politie cand acestia "sareau calul" cu petreceri "altruiste"(adica nu tineau doar pentru ei) pana spre dimineata. Si pe masina persoana au aparut in ultimul timp niste urme, si chiar si aripa spate infundata, desi nu pot insinua ca tot dansii sunt autorii, In schimb curtea respectiva este inchisa cu cheia, ei fiind singurii care isi tot scot bicicletele pe acolo.
Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Sa chem politia? Sa-i dau in judecata? Sunt foarte suparat, asa ca astept cu maxim interes raspunsurile dvs.
Imi cer scuze pentru "inocenta" mea, dar nu-mi dau seama din ceea ce s-a postat daca o persoana poate sa fie si presedinta si administrator si contabil in acelasi timp. Precizez ca pe scara mea cu vreo 23 de proprietari asta este situatie, si nu mi se pare prea corect.
De asemenea, mi se poate explica ce inseamna "partida simpla"?
Multumesc de raspuns. Se poate sa-mi indicati un articol de lege care stipuleaza aceasta? Care ar fi pasii de urmat, dat fiind faptul ca banii au fost insusiti ilegal de presedinte si administrator?
Bun, dar am si eu o intrebare: un "cearsaf" d-asta publicitar, instalat pe fatada scarii (acopera inclusiv ferestrele scarii), se considera ca fiind pus pe partea comuna? Adica banii proveniti din inchirierea acelui spatiu, ar trebui sa se duca in fondul de reparatii al scarii, sau in buzunarele unora sau altora care se simt "afectati"(printre care evident presendintele si administrorul, care ca 2 amici buni s-au unit si la "suferinta")?
PS: bineinteles ca nu ne-a intrebat absolut nimeni, si ne-am trezit intr-o zi cu el pe bloc.