Va rog frumos sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: am procurat in urma cu aprox. 2 saptamani niste usi metalice pe care le-am depozitat intr-un spatiu comun al blocului, respectiv in curtea de lumina (unde sunt si tomberoanele). Mentionez ca pe respectivul spatiu am acte de proprietate pe 20m2, asa incat am considerat ca nu-i nicio problema sa mi le depozitez. De altminteri, in aceeasi curte de lumina isi depoziteaza bicicletele niste tineri chiriasi, fara ca cineva sa fi fost impotriva cu ceva. Bun, toate bune si frumoase pana azi cand, coborand sa-mi duc gunoiul, am gasit usile (3 la numar) "trasate" ostentativ cu un cui de sus pana jos. In afara de acesti tineri extrem de galaciosi si murdari in acelasi timp(tip emo), scara este locuita de oameni in varsta si foarte cumsecade, asa ca imediat i-am banuit pe acestia, mai ales ca am sunat in trecut de cateva ori la politie cand acestia "sareau calul" cu petreceri "altruiste"(adica nu tineau doar pentru ei) pana spre dimineata. Si pe masina persoana au aparut in ultimul timp niste urme, si chiar si aripa spate infundata, desi nu pot insinua ca tot dansii sunt autorii, In schimb curtea respectiva este inchisa cu cheia, ei fiind singurii care isi tot scot bicicletele pe acolo.
Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Sa chem politia? Sa-i dau in judecata? Sunt foarte suparat, asa ca astept cu maxim interes raspunsurile dvs.
Pentru a putea acuza,va trebui sa si dovediti....Daca va adresati cu plangere penala impotriva acestor tineri la care faceti referire,politia va trebui sa ii audieze,se cerceteze,etc.Dar daca nu se va putea retine in sarcina lor infractiunea de distrugere,eventual din lipsa de probe?Atunci vor fi indreptatiti sa se adreseze la randul lor cu plangere penala imotriva dvs.pentru denunt calomnios???Este simplu sa ne gandim ca o anumita persoana este vinovata,doar pentru ca este mai tanara in comparatie cu ceilalti vecini.Dar oare cine poate sa ne asigure ca nu una dintre persoanele la care nici prin cap nu ne -ar trece ca ar putea face asa ceva ,nu a comis aceasta fapta???
In cazul de fata este vorba despre infractiunea de distrugere,dar pt a dovedi ca respectivii tineri sunt vinovati este dificil pt ca ar trebui dovedita legatura de cauzalitate dintre ei si fapta comisa.Aveti martori?Caci proba cu martori este foarte importanta in acest caz.Un simplu comportament galagios in contextul in care sunt si tineri nu va ajuta cu nimic in a dovedi fapta.Este vorba despre o simpla prezumtie relativa a dvs in ceea ce ii priveste.
Multumesc de raspunsuri. Bun, si cum ar trebui procedat? Raman cu paguba? Cineva care are cheia de la respectiva curte este responsabil, nu? Deci care sunt caile posibile de abordare a problemei?
Reclamatie politie
a21alex
Buna ziua
La sosirea din concediu mi-am gasit caruciourul pentru bebel taiat cu cutitul. caruciorul alaturi de alte carucioare, biciclete, triciclete ... (vezi toată discuția)