avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie falsa pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie falsa pentru furt

m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu familiaa si nici nu iesisem deloc...e o plangere falsa...pentru acuzatia asta cam ce ar putea pati cel ce m-a acuzat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:27, 6 August 2009
Ar putea raspunde penal pt denunt calomnios.
Insa poate ca doar v-a banuit si nu v-a acuzat direct.
Erati suspecta si de aceea a venit politia.
Vi s-a luat declaratie? Ati fost chemata la politie?
Oricum, daca dovediti ca a fost rea intentie din partea fostului prieten si va acuza pe nedrept, faceti plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Trebuie sa demonstrati ca erati acasa. Daca estwe asa, nu aveti pentru ce sa raspundeti. Organele de cercetare trebuie ca mai intai sa demonstreze vinovatia dvs, sa aiba probe prin care sa poata inepe up. Daca totul se va dovedi a fi un scenariu pus la cale de pritenul dvs., ii puteti face oplangere pentru denunt calomnios.
Deocamdata circumstantele de fapt nu arata decat ca s-a spart si furat din masina.
Era unul dintre posibilii suspecti.
Politia intreaba cu ocazia audierii daca banuieste pe cineva.Indicarea unei persoane ca si banuita nu atrage raspunderea penala pentru denunt calomnios decat in cazul in care sustine in declaratia de parte vatamata ca a vazut acea persoana cand a savarsit fapta penala.
Asa stau lucrurile.

avocat Claudiu Lascoschi
In momentul in care procurorul de caz va dispune neinceperea urmaririi penale ,iar aceasta solutie va ramane definitiva prin necontestarea sa la primul procuror,adresati-va cu plangere penala impotriva respectivului pentru denunt calomnios,aceasta fiind fapta prevazuta si pedepsita de legea penala.

Alte discuții în legătură

Vreau sa o dau in judecata iulian1990 iulian1990 buna ziua.. am o mica problema..am o vecina care ma tot dispera cu politia.. cheama politia la orice ,iscare facuta de mine.. am numeroase amenzi in acesta ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Calomnia dumiras dumiras cum trebuie sa procedez impotriva unui vecin care m-a acuzat de furt de energie electrica .mentionez ca echipa de la electrica care a verificat instalatia ... (vezi toată discuția)