avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnia

cum trebuie sa procedez impotriva unui vecin care m-a acuzat de furt de energie electrica .mentionez ca echipa de la electrica care a verificat instalatia impreuna cu politia a emis o nota de constatare care infirma furtul.
Cel mai recent răspuns: dumiras , utilizator 14:07, 10 Martie 2011
Art. 259.C. penal - Denuntarea calomnioasa
Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Aveti optiunea depunerii unei plangeri penale impotriva denuntatorului calomnios .
pot depune plangere la politie chear daca el a facut reclamatie la electrica ?
Asa sa cum prevede art. 259 , invinuirea mincinoasa trebuie facut prin denunt sau plangere, iar aceste acte se adreseaza in principiu organelor de urmarire penala.
Totusi, denuntul poate fi adresat si unei institutii din cele prevazute in art.145( o unitate de stat) , care primesc si ele sesizari sau reclamatii de la cetateni.
Fapta denuntata trebuie sa indeplineasca conditiile unei infractiuni, iar in cazul dvs. conditiile sunt indeplinite, intrucat ati fost denuntat ca ati fi comis furtul de energie.
Incercati va rog, si veti vedea daca reusit.Normal ar fi ca denuntatorul sa nu ramaan nesanctionat.
ma poate indruma cineva asupra pasilor ce trebuie facuti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie sau denunt calomnios ? dumiras dumiras impotriva unei persoane care a depus o reclamatie impotriva mea ca sustrag curent electric , eu pot faceplangere prealabila de calomnie sau de denunt ... (vezi toată discuția)
Denuntarea calomnioasa ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! Daca cineva are experienta practica...am inteles ca nu prea se iau in seama plangerile de denuntare calomnioasa decat daca...a existat un efect ... (vezi toată discuția)
Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)