avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie sau denunt calomnios ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie sau denunt calomnios ?

impotriva unei persoane care a depus o reclamatie impotriva mea ca sustrag curent electric , eu pot faceplangere prealabila de calomnie sau de denunt calomnios ? ( plangerea a fost infirmata de echipa da la electrica conform notei de constatare intocmita dupa ce a verificat instalatia inpreuna cu politia) .mentionez ca plangerea depusa nu stiu daca a fost la electrica sau la politie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:03, 22 Martie 2011
Din aspectele mentionate de dvs nu reies elementele constitutive ale infractiunilor mentionate de dvs,respectiv persoana a sesizat un anume aspect ,fara a avea o anume intentie si fara a ticlui probe mincinoase
"Codul Penal Roman incrimineaza in art. 259 denuntarea calomnioasa adica infractiunea de reclamare catre organele de urmarire si cercetare penala a unei alte persoane pentru fapte sau incalcari ale legii penale , care nu s-au savarsit in realitate.
Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani."
ii puteti face plangere pt denunt calomnios, daca a inregistrat plangerea la politie.
daca nu aveti succes cu plangerea penala, va puteti adresa apoi instantei de judecata in a-i cere daune pt calomnie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia dumiras dumiras cum trebuie sa procedez impotriva unui vecin care m-a acuzat de furt de energie electrica .mentionez ca echipa de la electrica care a verificat instalatia ... (vezi toată discuția)
Ca intre vecini florineftimie florineftimie Buna ziua Eu stau la etajul 3 din trei,iar sub mine la etajul 2 sta o femeie dusa cu capul.De 4-5 ani de cand s-a mutat,zice ca o radiez,ca ii torn diferite ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios as vrea sa stiu si eu daca pot face plangere penala impotriva unei persoane care din diferite motive invocate de ea, imi tot face fel de fel de plangeri pe la ... (vezi toată discuția)