avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreau sa o dau in judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreau sa o dau in judecata

buna ziua.. am o mica problema..am o vecina care ma tot dispera cu politia.. cheama politia la orice ,iscare facuta de mine.. am numeroase amenzi in acesta privire..problema e urmatoarea: acum cateva zile cineva ia spart un geam... ea a chemat politia si a doua zi sa dus la politie si a facut o cerere precum ca eu cu un prieten iam spart geamurile(dar nu a fost asa) .. am cerut politistilor sa mi se ia amprentele si sa le compare cu respectivul obiect cu care a fost spart geamul..
daca se dovedeste ca nu eu am spart geamul pot sa scot ceva bani de pe urma marturiilor false impotriva mea date in declaratie? ast un rasp
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 19:14, 18 Noiembrie 2010
puteti sa ii faceti plangere penala pt denuntarea calomnioasa.
Nu puteti sa scoateti niciun ban . Denuntul calomnios prev de art 259 C.penal priveste exclusiv invinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plangere cu privire la savarsirea unei infractiuni . In cazul vecinei nu exista nicio infractiune , nici plangere sau denunt impotriva dvs. Cred ca aflandu-va in dusmanie , politistii au intrebat-o daca banuieste pe cineva , si ea a spus probabil numele dvs. Daca se dovedeste ca nu sunteti vinovata , ati scapat , si asta e..
pai problema ar fi urm: eu ce daune morale as putea sa cer daca tot o dau in judecata.. ca asa sa umblu degeaba prin judecati fara sa catig nimic nu are rost..
cat as putea sa iau?
ma scuzati pt atatea topicuri.. nu ati inteles bine.. ia nu a dat o lista cu suspecti.. ci a dat declaratie ca eu am fost .. a spus pe la ce ore , cu cine eram .. deci ma declarat pe mine ca faptas..deci ea nu ma suspectat...
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
iulian1990, utilizator
Cred ca dvs. nu m-ati inteles. Spartul geamului nu este o infractiune , iar declaratia la politie nu este nici plangere nici denunt. Poate antrage doar raspunderea civila delictuala .Prin urmare nu o puteti acuza de comiterea infractiunii de denunt calomnios. Pe calea dreptului comun , puteti incerca o actiune in pretentii , pentru daune morale , dar nu cred ca se justifica , decat pentru a compensa orgoliul ranit poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt loredana aldulae loredana aldulae am si eu cateva intrebari pt dvs?bunicii mele ia fost spart beciu intr-o noapte si ii sau furat tot,a chemat politia si deocamdata nu sa rezolvat nimic,mai ... (vezi toată discuția)
Acuzatie calomnioasa mariomarginean mariomarginean Buna, astazi am fost acuzat de catre un tip ca ia-si fi furat telefonul, toata faza s-a intamplat la un bazin de inot unde tipul respectiv avea dulapul sub al ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)