Buna ziua
La sosirea din concediu mi-am gasit caruciourul pentru bebel taiat cu cutitul. caruciorul alaturi de alte carucioare, biciclete, triciclete apartinand celorlalti vecini, era depozitat in uscatoria blocului la care au acces aproape toti locatarii blocului.
Cum caruciorul meu era foarte scump, nu am stat pe ganduri si am facut o reclamatie la politie, la care au aderat si ceilalti vecini locatari ale caror bunuri personale au fost de asemenea distruse prin taiere cu lama sau cutit.
In aceeasi zi a venit o echipa de criminalisti si politisti, au facut fotografii, au luat amprente.
La sectia de politie am mai completat alte 2 declaratii in care am mentionat si pe cine banui, avand dealtfel motive intemeiate sa le banui pe acele persoane pentru ca acestea au dorit evacuarea uscatoriei si transformarea acesteia in spalatorie de covoare si uscator de haine, lucru ce nu le-a reusit neintrunind majoritatea optiunilor locatarilor din bloc pentru a schimba destinatia actuala.
Conform politistilor, e clar un act de razbunare.
Intrebarea mea e urmatoarea. Pot fi acuzat de calomnie in cazul in care persoanele banuite de mine nu sunt cele care au realizat distrugerile sau pur si simplu nu se poate dovedi ca au fost ele? Intreb pentru ca acei vecini deja si-au pregatit ,,dosarul,, cu atat mai mult cu cat fiica unei vecine e avocata si a indrumat-o pas cu pas ce si cum sa faca. Deja mi-au spus ca ma vor plimba prin tribunale si nu voi avea eu atatia bani cati imi vor cere ei despagubiri....
In primul rand acele persoane nu va pot acuza de calomnie decat in cazul in care i-ati injurat sau aduce-ti atingere demnitatii umane, onoarei, reputatiei in public,calomnia nu poate fi in cazul dvs. cu procesul.Daca aveti un avocat bun si probe impotriva lor nu au nici o sansa.
eventual s ar putea pune problema savarsirii infractiunii de denuntare calomnioasa, dar pentru asta este necesar ca dvs sa cunoasteti caracterul nedrept al invinuirii, adica sa stiti ca respectivele persoane sunt nevinovate, ceea ce nu se intampla in cazul dvs.
Este foarte logic ce spuneti d-voastra dar privesc lucrurile prin prisma faptului ca fiica unei vecine e avocata si stim cu totii cum se ,,aranjeaza,, dosare. Eu nu cunosc legea si nici tertipurile pe care le-ar putea folosi. Imi e ca eu.. pagubit.. cu buza umflata sa nu fiu si condamnat pentru calomnie.. doar pentru faptul ca am cerut politiei sa imi faca dreptate.
Este vorba despre infractiunea de denuntare calomnioasa,prevazuta de art.259 c.pen.
Daca ati completat in plangere ca banuiti sau suspicionati pe X,Y,Z,fara a afirma in mod cert ca autorii sunt cei mentionati,este mai greu sa vi se formuleze plangere.
Exact asta am facut, la recomandarea organelor de politie, am specificat in reclamatie ca banuiesc pe x,y,z, cu care am avut divergente in trecut pe tema acelei anexe.... Nu am specificat niciunde ce respectivii sunt categoric autorii devastarilor din uscatorie.
Ar fi chiar culmea ca la orice infractiune daca se intocmesc un cerc de suspecti, automat toti ce suspectati dupa terminarea anchetei sa se razbune si sa ii dea in judecata pentru calomnie, pe cei care i-au suspectat.
Deci pot sta linistit!?