avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie politie

Buna ziua
La sosirea din concediu mi-am gasit caruciourul pentru bebel taiat cu cutitul. caruciorul alaturi de alte carucioare, biciclete, triciclete apartinand celorlalti vecini, era depozitat in uscatoria blocului la care au acces aproape toti locatarii blocului.
Cum caruciorul meu era foarte scump, nu am stat pe ganduri si am facut o reclamatie la politie, la care au aderat si ceilalti vecini locatari ale caror bunuri personale au fost de asemenea distruse prin taiere cu lama sau cutit.
In aceeasi zi a venit o echipa de criminalisti si politisti, au facut fotografii, au luat amprente.
La sectia de politie am mai completat alte 2 declaratii in care am mentionat si pe cine banui, avand dealtfel motive intemeiate sa le banui pe acele persoane pentru ca acestea au dorit evacuarea uscatoriei si transformarea acesteia in spalatorie de covoare si uscator de haine, lucru ce nu le-a reusit neintrunind majoritatea optiunilor locatarilor din bloc pentru a schimba destinatia actuala.
Conform politistilor, e clar un act de razbunare.
Intrebarea mea e urmatoarea. Pot fi acuzat de calomnie in cazul in care persoanele banuite de mine nu sunt cele care au realizat distrugerile sau pur si simplu nu se poate dovedi ca au fost ele? Intreb pentru ca acei vecini deja si-au pregatit ,,dosarul,, cu atat mai mult cu cat fiica unei vecine e avocata si a indrumat-o pas cu pas ce si cum sa faca. Deja mi-au spus ca ma vor plimba prin tribunale si nu voi avea eu atatia bani cati imi vor cere ei despagubiri....
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
a21alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:47, 17 Septembrie 2010
Nu se poate retine în sarcina dvs savârsirea infractiunii de denuntare calomnioasa,deoarece sub aspectul laturii subiective, fapta nu întruneste elementele acestei infractiuni, lipsind reaua credinta ce trebuie sa caracterizeze vinovatia faptuitorului
Succes!
In aceasta situatie,nu pot exista probleme.
a21alex a scris:

Pot fi acuzat de calomnie in cazul in care persoanele banuite de mine nu sunt cele care au realizat distrugerile sau pur si simplu nu se poate dovedi ca au fost ele? Intreb pentru ca acei vecini deja si-au pregatit ,,dosarul,, cu atat mai mult cu cat fiica unei vecine e avocata si a indrumat-o pas cu pas ce si cum sa faca. Deja mi-au spus ca ma vor plimba prin tribunale si nu voi avea eu atatia bani cati imi vor cere ei despagubiri....

Din cele relatate ,nu subzista elementele infractiunii la care va referiti in titlu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspect de distrugere! ajutor! DanCristian199 DanCristian199 Am niste vecini cu care m am certat pentru ca i am tot reclamat pentru furt si depozitarea obiectelor in uscatoria blocului ,inclusiv combustibil. M au ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului - drepturi si obligatii simonasim simonasim Buna seara. Am o mare problema si nu pot sa ma descurc singura. Locuiesc int-un bloc cu 4 etaje care are o uscatorie care este folosita doar de 5 locatari din ... (vezi toată discuția)
Deranjata de vecinii care vin la uscatoria blocului ContSters498962 ContSters498962 Buna ziua. Am o mare prolema cu vecinii care vin la uscatoria bocului. Am un apartament ce are 2 pereti comuni cu uscatoria de la parterul blocului. Sunt 3 ... (vezi toată discuția)