Buna ziua.Sunt salariata cu 4 ore /zi la o societate si mai am trei contracte de munca cu 2 ore/zi.Va rog sa-mi spuneti daca la iesirea la pensie se iau in calcul cele patru contracte ,respectiv daca se considera o norma intreaga pe zi(ca de fapt eu lucrez 10 ore pe zi.Va multumesc!
In luna ianuarie s-a emis o factura unui chirias in valoare de 2070 lei inclusiv TVA.Acesta a refuzat plata pe motiv ca spatiul respectiv a fost in renovare(la exterior)si nu si-a desfasurat activitatea corespunzator.Societatea a dat in judecata chiriasul si inainte de ultimul termen au ajuns la o intelegere , au incheiat o "tranzactie" prin care se obliga sa achite suma de 1440 lei,inclusiv TVA.In aceasta situatie se emite o factura in rosu cu 2070 lei si alta in negru cu 1440 lei?Multumesc!
buna seara!
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema.In ianuarie 2010 sotul meu, cadru didactic, a decedat. Conform legii 128/1997 republicata si CCM pentru ramura Invatamant, ar trebui sa primesc un ajutor de deces in cuantum de 5 salarii ale persoanei decedate.Am depus cerere la unitatea de invatamant unde lucra sotul si mi s-a acordat doar 1836 ron , ajutor de inmormantare conform legii 19/2000. Vroiam sa va stiu daca cele 5 salarii sunt suportate din bugetul asigurarilor sociale sau din fondul de 2% calculat la fondul de salarii (conform Codului Fiscal).
Va multumesc.