avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca

Buna ziua.Sunt salariata cu 4 ore /zi la o societate si mai am trei contracte de munca cu 2 ore/zi.Va rog sa-mi spuneti daca la iesirea la pensie se iau in calcul cele patru contracte ,respectiv daca se considera o norma intreaga pe zi(ca de fapt eu lucrez 10 ore pe zi.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:55, 5 Octombrie 2011
1. Stagiul de cotizare pentru pensie este acelasi ca pentru un program normal de lucru de 8 ore, indiferent daca aveti unul sau mai multe contracte individuale de munca (CIM), cu timp partial sau normal, indiferent daca cumulate fac mai putin sau mai mult de 8 ore pe zi.
2. Diferenta se face din contributia la pensie platita in functie de salariile cumulate si astfel punctajul pentru pensie va fi mai mare (sau mai mic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.m.cu 2 ore TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna ziua! O cunostinta, cu o vechime in munca de 25 de ani, la care contributia pt. pensie a fost la salariu mediu pe economie,acum nu mai are loc de ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pt.pensie melania voinea melania voinea se considera stagiu de cotizare perioada lucrata la o firma pe baza de contract de munca pentru 4 ore,inregistrat la itm si cu contributii platite ? in ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata bruji bruji as dori sa stiu daca pe langa perioadele lucrate cu timp normal de 8 ore/zi ,se adauga si se considera perioada contributiva, timpul luctrat peste program cu ... (vezi toată discuția)