avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate melaniaen

Activitate melaniaen

Buna ziua,
As dori sa va cer opinia intr-o problema de schimb de locuinte. Eu locuiesc in prezent intr-o garsoniera ANL impreuna cu sotul si cei doi copii. Fiica mea in varsta de 2 ani s-a imbolnavit recent de astm bronsic, ceea ce face imposibil sa continuam sa locuim toti intr-o singura camera, chiar in conditii normale fiind foarte greu. Am gasit in apropiere un ap. cu 2 camere - locuinta sociala - al carui chirias ar fi de acord sa facem schimb de locuinte, el avand datorii la chirie si intretinere pe care ar urma sa le preiau eu in urma schimbului. M-am lovit insa de refuzul primariei care pretinde ca nu se poate face schimbul intrucat locuinta sociala este proprietatea municipiului, pe cand locuinta ANl este proprietatea privata a statului, Consiliul local fiind doar administrator. Totusi art. 33 din Lg. 114/1996 a locuintei ne da dreptul la schimb, iar eu indeplinesc conditiile de acces (venit/membru de familie) si pentru locuinta sociala. Exista vreo posibilitate legala pentru a se face totusi schimbul in opinia dvs.?
Va multumesc.