Buna ziua,
As dori sa va cer opinia intr-o problema de schimb de locuinte. Eu locuiesc in prezent intr-o garsoniera ANL impreuna cu sotul si cei doi copii. Fiica mea in varsta de 2 ani s-a imbolnavit recent de astm bronsic, ceea ce face imposibil sa continuam sa locuim toti intr-o singura camera, chiar in conditii normale fiind foarte greu. Am gasit in apropiere un ap. cu 2 camere - locuinta sociala - al carui chirias ar fi de acord sa facem schimb de locuinte, el avand datorii la chirie si intretinere pe care ar urma sa le preiau eu in urma schimbului. M-am lovit insa de refuzul primariei care pretinde ca nu se poate face schimbul intrucat locuinta sociala este proprietatea municipiului, pe cand locuinta ANl este proprietatea privata a statului, Consiliul local fiind doar administrator. Totusi art. 33 din Lg. 114/1996 a locuintei ne da dreptul la schimb, iar eu indeplinesc conditiile de acces (venit/membru de familie) si pentru locuinta sociala. Exista vreo posibilitate legala pentru a se face totusi schimbul in opinia dvs.?
Va multumesc.
Nu, posibilitate legala nu exista.. si in plus, ar fi cea mai mare greseala ce o veti face.. ptr ca locuinta de la ANL o puteti cumpara, cea sociala, ba! puteti cere schimbul cu o locuinta ANL mai mare..
Posibilitate nelegala ar fi sa procedati in fapt, fara a face si in acte, la acest schimb.. ala sa se mute la dvs si dvs la el in locuinta sociala.. si cand va veni momentul dvs cumparati locuinta de la ANL si ii cereti chirie:P
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drepturile unui chirias anl
situatia este urmatoarea: eu si sotul locuim intr-o garsoniera a unui bloc ANL, proprietatea primariei. prin contractul de inchiriere, primaria-proprietar se ... (vezi toată discuția)