avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta AnL si divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta AnL si divort

Impreuna cu sotia detinem o garsoniera ANL, in urma cu 3 ani sotia a primit mostenire un apartament, acum cei de la ANL s-au sesizat si vor sa faca evacuarea garsonierei in baza mostenirii. Problema este ca sotul a initiat intre timp procedura de divort la notar. Ce sanse are sotul sa primeasca garsoniera ANL ( acesta nemaiavand unde sa locuiasca si nici o alta locuinta proprietate nu detine) in urma divortului caci la cota din apartament nu are nici o sansa fiind mostenirea sotiei? La ANL sotia este titular de contract dar este trecut si sotul si un copil altfel nu ar fi beneficiat la vremea aceea de locuinta ANL.Care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii urmeze sotul?
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
mitika255, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitika255 , utilizator 12:49, 16 Octombrie 2019
Problema este ca sotul a initiat intre timp procedura de divort la notar. Ce sanse are sotul sa primeasca garsoniera ANL - dosar separat.
Intrunirea conditiilor pentru acordarea unei case/ solicitati o audienta.
Puneti in discutie minorul si faptul ca nu aveti un spatiu locativ in posesie, pentru crestere si educare.
Deasemenea, veniti cu acte doveditoare!
CERTIFICAT FISCAL DE EX
Varsta este depasita pentru a intruni conditiile de acordare locuinta, in ANL se locuieste de 11 ani si ma gandeam ca sotia sa cedeze in favoarea mea dreptul de a locui in ANL si ea sa ramana cu apartamentul. In aceasta situatie cei de la ANL sunt obligati sa ia in considerare acest lucru sau este dupa cum vor ei?
Mergeti la notar sa dea o declaratie ca renunta la contract in favoarea dumneavoastra si sa va faca pe dumneavoastra titular de contract. Vorbiti si cu cei de la Camera Social de la Primarie despre acest aspect, Cu siguranta ca vor avea intelegere (zic eu)...
Acelasi caz l-am avut si eu....
Am fost la cei de la ANL si spun ca mostenirea este bun comun nereusind sa ii conving
ca se inseala....
Dau dislike pentru fraza ca "mostenirea este bun comun". Cauta prin lege si dute cu legea la ei sau mergi la un birou de avocat sa te modereze si sa te ajute. Daca nu te pui acuma pe treaba, vei pierde.
Parca era stipulat in contractul de ANL ca se poate transfera dreptul contractului catre ceilalti beneficiari din locuinta in anumite cazuri.

Alte discuții în legătură

Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Anulare declaratie notariala Cris_79 Cris_79 Am fost casatorita timp de 7 ani. Am divortat in 2007. In 2004 am obtinut prin ANL o locuinta, eu fiind titular de contract. La divort fostul meu sot m-a ... (vezi toată discuția)
Partaj m_m m_m Buna izua, Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele ... (vezi toată discuția)