avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se procedeaza in cazul unui schimb de locuinte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se procedeaza in cazul unui schimb de locuinte?

Care este modalitatea de a incheia legal un schimb de locuinte? se fac 2 contracte de vanzare-cumparare sau exista vreun tip de contract special pentru acest tip de tranzactie? care sunt taxele (aproximative) in cazul acestei tranzactii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 11:08, 23 Martie 2009
Schimbul care are ca obiect bunuri imobile se incheie numai in forma autentica , la notar.
Stoica Ioana a scris:

Schimbul care are ca obiect bunuri imobile se incheie numai in forma autentica , la notar.
[/quot
Stiam asta. Intrebarea mea este daca se fac 2 contracte de vanzare cumparare pentru cele 2 locuinte, sau exista un tip special de contract care se incheie intre proprietari. Daca stie cineva si ce acte sunt necesare ar fi minunat. :">
Am raspuns eu aici unei intrebari similare
www.avocatnet.ro/content/for...

O dubla vanzare ar presupune taxe notariale mai mari decat cele ale unui schimb....
romascanu a scris:

Am raspuns eu aici unei intrebari similare
www.avocatnet.ro/content/for...

Va multumesc mult. Asta ma interesa. Acum m-am lamurit. Exista contract de schimb. Din ceea ce am citit pe link-ul dvs, mai apare o intrebare. Se poate declara ca valoarea caselor este aceeasi sau exista bareme prestabilite pentru a evalua locuintele. Mentionez ca am o garsoniera si vreau un ap. cu 2 sau 3 cam.

Alte discuții în legătură

Schimb intre doua apartamente - variante BX BX Situatie: doi proprietari de apartamente aflati in alte orase vor sa faca efectiv schimb intre ei. Cum se poate realiza legal asta, in afara de vazarea si ... (vezi toată discuția)
Antecontract schimb locuinte madalina gabrielle madalina gabrielle buna ziua am si eu 2 pb: 1.daca antecontractul pt vanarea apartamentului a fost facut pe numele mamei este posibil ca, contractulo final sa fie facut pe ... (vezi toată discuția)
Schimb locuinta, taxe notariale ContSters287867 ContSters287867 Doresc sa fac un schimb de locuinta in alt oras. Am gasit deja un doritor. Pentru ca am mai facut greseli, apelez la dumneavoastra. As dori sa stiu pasii de ... (vezi toată discuția)