avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb locuinta, taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb locuinta, taxe notariale

Doresc sa fac un schimb de locuinta in alt oras. Am gasit deja un doritor. Pentru ca am mai facut greseli, apelez la dumneavoastra.
As dori sa stiu pasii de urmat. Apoi, vreau sa stiu daca asta se considera vinzare-cumparare (vin unele persoane din anturajul meu cu ideea asta) si pentru ce anume se platesc taxele notariale. Eu stiu, ca se platesc la 1/2 fiecare, fiind schimb. Si, eventual, spuneti-mi si ce nu am stiut sa intreb. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters287867 , utilizator 17:30, 2 Iulie 2014
Trebuie sa luati legatura cu un notar, intrucat contractul este unul ce se incheie in forma autentica. Intr-un fel este un contract de vanzare-cumparare intrucat dvoastra cumparati o locuinta pe care o platiti cu locuinta dvoastra. Acesta este contractul de schimb si pt. ca este vorba despre un schimb de imobile aveti nevoie de notar si sunteti, implicit, obligata la taxe judiciare si onorariul notarului.
Multumesc @OfeliaTeodorescu. Sint constienta ca am nevoie de notar. Nici nu m-am gindit altfel. Dar vreau mai multe amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul unui schimb de locuinte? michelle_ax michelle_ax Care este modalitatea de a incheia legal un schimb de locuinte? se fac 2 contracte de vanzare-cumparare sau exista vreun tip de contract special pentru acest ... (vezi toată discuția)
Taxe la vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 buna ziua ma numesc manea nicolae si as avea si eu urmatoarea problema: fratele meu vrea sa-mi vinda o bucata de teren cu 2 camere pe ea printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Donatie vs vanzare-cumparare vs contract de intretinere laur2012 laur2012 Buna ziua. Va rog spuneti-mi care din cele trei variante implica taxe / costuri / impozite / onorarii notariale mai mici, daca o mama doreste sa treaca ... (vezi toată discuția)