avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract schimb locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract schimb locuinte

buna ziua am si eu 2 pb:
1.daca antecontractul pt vanarea apartamentului a fost facut pe numele mamei este posibil ca, contractulo final sa fie facut pe numele meu?mentionez ca avem acelai nunme.
2.as vrea sa stiu cat este impozitul pentru un schimb de apartamente+ sulta(pentru ca noua ni sau cerut 4000euro:O care ii platim jumate-jumate) si daca pentru schimbarea ap se face contract de schimb sau de vanzare-cumparare?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 13:27, 29 Noiembrie 2010
in antecontract mama dvs s-a obligat sa incheie contractul de vanzare in forma autentica, altfel pierde avansul, nu-i asa? deci ea trebuie sa incheie contractul in forma autentica. aveti acelasi nume, dar nu aveti acelasi CNP, ca doar nu sunteti aceeasi persoana:). oricum, in contract notarul ar trebui sa scrie , in cazul doamnelor casatorite: "subsemnata X nascuta Y". informatiile referitoare la costurile tranzactiei vi le poate spune doar notarul competent.
ati facut antecontract de vanzare cumparare si dvs faceti schimb?:O
financiar, schimbul este mai ieftin: se platesc 2 taxe de carte funciara, 2 impozite si 1 singur onorariu (care se calculeaza la apartamentul cu valoarea cea mai mare+ 25%). daca ati face 2 vanzari ar fi 2 taxe de carte funciara, 2 impozite si 2 onorarii.
exista vreo sansa sa reziliez antecontractul cu acordul ambelor parti si sa fac un nou antecontract pe numele meu?
da, o puteti face si fara sa mergeti la notar. pe spatele actului scrieti ca sunteti de acord cu rezilierea lui si semneaza ambele parti in prezenta a 2 martori. scrieti "bun si aprobat", data si semnaturile (inclusiv cele ale martorilor). dar daca actele sunt in regula si aveti banii, de ce sa mai faceti un antecontract? faceti direct contractul in forma autentica, vanzare cumparare sau schimb...ce va hotarati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament geaninaemanuela geaninaemanuela Ce valabilitate poate avea in instanta un act de vanzare-cumparare de mana cu semnatura unui martor. Sa cumparat un apartament pe ... (vezi toată discuția)
Ipoteca ilegala? Novaleony Novaleony Buna ziua Sunt un cumparator cu antecontract al unui imobil din Baciu jud. Cluj,am o intrebare pentru un avocat sigur de ceea ce stie. Se poate pune ipoteca ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumparare imobil iliegeorge85 iliegeorge85 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil prin mama mea, eu muncind in afara tarii. I-am facut o procura sa-l cumpere in numele meu printr-o agentie. Au semnat ... (vezi toată discuția)