avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate stela80

Activitate stela80

Va multumesc mult de tot, cale amiabila nu exista s-a incercat de ani buni aceste demersuri. Sunt oameni care nu inteleg anume lucruri. Ne-at facut harta drumului acum stim unde a mergem sa solutionam aceste demersuri. O zi buna in continuare.
Buna ziua!
Intalnesc in familie mai multe probleme: Bunicii sotului detin un apartament si o casa cu teren. Bunicul a murit, bunica vrea sa-i lase apartamentul unui copil de-al nostru, adica stranepot. Urmeaza sa faca succesiunea dupa bunic, soacra mea adica(fiica ei) si unchiul sotului(fiul ) nu vor sa se prezinte la notar pentru dezbaterea succesiunii. Mai bine zis ei asteapta ea sa moara sa imparte intre ei toate bunurile bunicii. Bunica este total contra ca sa lase lor ceva, au injurat batrana si o trateaza cu josnicie rara intalnita. Noi am gasit batrana singura in casa, bolnava si vai de ea. Habar nu aveam ce se intampla aici. Noi avem grija de ea, si dorinta dansei este sa faca acte pe un copil de-al nostru. Cum procedeam in cazul succesiunii?
Si pasul doi, casa cu teren este mostenire de la parintii ei, ea detine un certificat de mostenitor. Nu stim daca are cadastru facut ? Fratele bunicii fiind notar el s-a ocupat de tot, bunica nu stie nimic. Fratele dansei a decedat. Unde putem merge sa aflam tot, si care sunt pasii de urmat pentru a face un act de vanzare cumparare.
Multumesc anticipat.
Multumesc mult de raspuns, nu ma indoiesc de cunostinte avocatului care ne reprezinta, numai ca nu are timp de stat cu noi sa ne detalieze procedeul. mereu ne zice ca stie ce are de facut. Pursimplu nu inteleg cum e posibil ca instanta sa cheme deja de 4 ori in istanta respectiva societate si nimeni nu se prezinta. Dar cand se depune o cere de executare silita nu se discuta imediat se rezolva.
Unde oare ne sunt drepturile noastre. ne vand fara sa se respecte contractu, cu ratele achitate la zi,. Avocatu a facut si o scrisoare catre ei, si multe alte instiintari si nimeni nu ne baga in seama. E un stres nebun, avem deja un an de stres.
Imi cer scuze de mesajul meu disperat, dar stiti bine ca toate procesele ne costa ca nimeni nu muceste gratuit .
Am uitat sa precizez ca inainte de proces acum cateva zile ne-am trezit la usa cu un reprezentat de la respectiva societate imbracat in trening cu o hartulie prin care ne aducea din nou la cunostinta despre creanta, normal ca n-am discutat doar am rugat sa se prezinte in istanta cu contractu respectiv. Si raspunsul normal cum era de asteptat ca nu stiu ei nimic ca Bucurestiu le dicteaza ce sa faca.Nu mai zic de teroarea telefonica. Am si schimbat numarul de telefon ca nu se mai putea.
Am uitat sa zic cat de arogant mea vorbit si mea ras in nas ce cumva cred ca voi castiga ca nu stiu cu cine ma pun.
Deci... sa traisca legea in Romania!!!
Intrebare: povestea relatata mai sus a decurs in felul urmator, deschis proces la firma de recuperatori, avocatu cere inopozibilitate contract, asa dansii nu se prezinta in istanta. Instanta cere contractu de cesiune, noi nu-l avem nimeni nu nea dat un astfel de contract, instanta a cerut paratului. Dansii nu sau prezentat la nici un proces, totul se amana cu acceasi cauza asteptand sa se prezinte cu contractu de cesiune. Intrebarea?
Ce se intampla in cazul in care nu prezinta contractu respectiv? Se poate amana la nesfarsit...? Avocatu nea zis la inceput ca daca nici a 4 oara nu vin la proces se suspenda procesu dar n-au venit nici a 4 oara, si nou nea dat termen cu chemarea paratului cu contractu de cesiune.
Va multumesc daca cineva ma lamureste si pe mine cum se danseaza astfel de jocuri juridice.
Buna seara!
Sper sa gasesc un raspuns aici.. Asa, in 2007 si 2008 am contractat 2 credite la BX, asa in 2007 unu pe nevoi personale fara garantii de nici un fel si in 2008 am achizitionat un apartament cu finantare de 75%. Toate bune si frumoase pana-n noimebrie 2009, In Timpul anului 2009 am avut ceva intrazieri la creditu pe nevoi personale, imobiliaru achitat la scadenta lunar. Fara sa fim cumva instiintati de normele bancii, ei luau de la ipotecar si-l acopereau penalizarile la nevoi personale. Ca sa aflam in noiembrie ca avem intrazieri la ambele credite. Anuntati telefonic. Intre timp primim o instiintare de la BX ca ei au cedat creantele la S.C SRL, adica sumele inprumutate de la banca dara fara sa scada ce am achitat noi pana la aceea data. Am mers la tipul de la Sc SRl sa intrebam ce si cum. Domnu nea explicat ca trebuie sa aducem urgent la zi ratele si nu-i nicioproblema ca sunt niste noi formalitati ale bancii. Ok.. am facut tot posibilu si in luna decembrie am achitat totul la zi. Am achitat si pana acum ratele , tin sa precizez ca ratele am achitat si acum tot la BX avem ordinele de plata de la BX. Azi , am primit un telefon de la o Domana care imi aduce la cunostinta daca in cel mai scurt timp nu achit creanta integral ne executa silit. Sau sa mergem sa facem un act prin care ne obligam sa platim ratele timp de 11 luni si in a 12-a luna sa achitam toata suma integral. Mentionez creditele au fost contractate pe o perioada de 10 ani si 30 de ani.Va rog mult de tot sa-mi datti un reper de lege unde ii indreptateste pe banca si respectiviiasa zisii SC srl. Asa cum nu am studii juridice dar un contract tot stiu sa citesc si n-am gasit undeva specificat de genul asta. Ca pot asa fara sa ma anunte sa ma trezesc vanduta.
Va multumesc anticipat