avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mostenire, succesiune, contract de vanzare cumparare.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mostenire, succesiune, contract de vanzare cumparare.

Buna ziua!
Intalnesc in familie mai multe probleme: Bunicii sotului detin un apartament si o casa cu teren. Bunicul a murit, bunica vrea sa-i lase apartamentul unui copil de-al nostru, adica stranepot. Urmeaza sa faca succesiunea dupa bunic, soacra mea adica(fiica ei) si unchiul sotului(fiul ) nu vor sa se prezinte la notar pentru dezbaterea succesiunii. Mai bine zis ei asteapta ea sa moara sa imparte intre ei toate bunurile bunicii. Bunica este total contra ca sa lase lor ceva, au injurat batrana si o trateaza cu josnicie rara intalnita. Noi am gasit batrana singura in casa, bolnava si vai de ea. Habar nu aveam ce se intampla aici. Noi avem grija de ea, si dorinta dansei este sa faca acte pe un copil de-al nostru. Cum procedeam in cazul succesiunii?
Si pasul doi, casa cu teren este mostenire de la parintii ei, ea detine un certificat de mostenitor. Nu stim daca are cadastru facut ? Fratele bunicii fiind notar el s-a ocupat de tot, bunica nu stie nimic. Fratele dansei a decedat. Unde putem merge sa aflam tot, si care sunt pasii de urmat pentru a face un act de vanzare cumparare.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: stela80 , utilizator 16:16, 11 Mai 2013
Buna ziua,
1. In situatia in care cei doi descendenti ai defunctului dumneavoastra bunic nu vor sa mearga la notariat pentru dezbaterea succesiunii, se impune ca bunica dumneavoastra sa se adreseze instantei de judecata.
Poate totusi ajungeti la o solutie amiabila, sangele nu s-a facut niciodata apa.
2. Va sfatuiesc sa va adresati oficiului de carte funciara de care apartine imobilul (casa si teren) si sa solicitati lamuririle necesare.
Dupa ce ati aflat cele ce va intereseaza, exista 2 posibilitati:
a. Exista cadastru si carte funciara si atunci bunica se adreseaza unui notar pentru perfectarea actelor de vanzare cumparare asa cum si le doreste;
b. Nu exista cadastru si carte funciara si atunci primul pas este cel al intabularii imobilului urmat de mersul la notar.
Mult succes!
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc mult de tot, cale amiabila nu exista s-a incercat de ani buni aceste demersuri. Sunt oameni care nu inteleg anume lucruri. Ne-at facut harta drumului acum stim unde a mergem sa solutionam aceste demersuri. O zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)
Procedura dezbatere succesiune elenacomanbz elenacomanbz mama a murit akum 2 ani si avem o casa si citeva terenuri mostenire de la bunica din partea mamei care este procedura de dezbatere amosteniri/???ele au fost 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune DepResurseUmane DepResurseUmane In urma decesului tatalui, mama a dezbatut mostenirea numai a unei parti din avere, si anume a apartamentului (mie mi se cuvin 2/8). Casa de la tara nu a ... (vezi toată discuția)