avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Activitate marya12

Activitate marya12

Răspuns la discuția HG 37/2010
ma iertati ca intervin, dar de ce nu pot aparea diferit datele?nu scrie nicaieri lucrul asta, iar sincer nu cred ca sunt multi cei care duc in aceiasi zi a incetarii decizia...deci f probabil sa coincida datele.
Referitor la ce v-am intrebat eu zilele trecute cu data incetarii si data de la care se produce modificarea, am intrebat azi la itm si mi-au spus ca nu este aceiasi data, ca la data incetarii se trece data cand partile stabilesc incetarea cim-ului ,,incepand cu data de ....inceteaza cim....cu acordul partilor..", iar la data de la care se produce modificarea se trece data cand se baga, 2 persoane mi-au spus diferit, una ca se introduce data deciziei ceea ce mi se pare absurd, iar alta ca se introduce data cand se consemneaza valide informatiile, ceea ce iar mi se pare aiurea ca nu asta scrie acolo...pe cine sa mai crezi, ce sa mai intelegi??nu m-au lamurit deloc.Legea este facuta prost, sau mai bine zis revisalul nu este facut explicit.
freeelis a scris:

Este data cand inceteaza raportul de munca si nu data emiterii deciziei de incetare a c.i.m.
Nu trec nimic la data si numarul de c.i.m. dat de catre ITM ... institutiile de stat nu depun acte la ITM, in afra de transmiterea REVISAL-ului.

pai in revisal la incetarea cim-ului am asa:
-data incetare contract
-data de la care se produce modificarea
trec aceiasi data si la data incetarii si la data producerii modificarii??#-o pt ca nu specifica clar nicaieri lucrul asta....dupa parerea mea este acelasi lucru data incetarii cu data producerii modificarii.
Am gasit in sfarsit un forum cu discutii mai concrete despre revisal si mai ales cu persoane profesioniste dispuse sa iti raspunda la intrebari si carora le multumesc =D>.Si acum as avea si eu nevoie de niste lamuriri:daca din greseala am incetat un alt contract decat cel care trebuia ce fac??cum procedez?
- am vazut mai sus o discutie cu privire...,, la data de la care isi produce efecte juridice actul respectiv", ma iertati, nu sunt experta in domeniu, sunt incepatoare...adica va refereati la data care se trece pe decizie in momentul publicarii catre institutie?si inca o intrebare din partea unei prietene care lucreaza la o gradinita...ei sunt de stat si nu stie ce sa treaca la nr ITM si data ITM. Au trecut data si numarul lor de pe contracte pe care le au in ordinea angajarii, au facut corect sau nu trebuia sa mai treaca deloc??Va multumesc
freeelis a scris:

1. In revisal se trec toti salariatii activi la 31.12.2006 .. dupa aceasta data se trec toate modificarile aparute in legatura cu noi angajari, incetari sau modificari ale c.i.m.

2. Data de la care se produce modificarea este data de la care isi produce efecte juridice actul respectiv.

Va multumesc frumos!
As avea si eu 2 intrebari:
1. daca o insitutie de stat are salariatii din 1993 si sunt activi si in ziua de azi, ii introduc ca s-ar putea oricand unul din ei sa plece, dar daca au si modificari de functie intre perioada 1993 si pana in 31 decembrie 2006 cand s-a implementat programul revisal, mai adaug toate modificarile de atunci pana in prezent sau ce este doar dupa 31.12.2006?
2. dupa ce facem o modificare de functie in revisal, ne cere imediat data de la care se produce modificarea, asta insemnand dupa parerea mea data la care s-a facut modificarea propriu-zisa si nu data la care se consemneaza si valideaza datele, este corect?
Daca inregistrez in revisal contractul cu o zi inainte de inceperea activitatii, asa cum zice legea, si il si transmit on line, iar contractul nu apuc sa il inregistrez la itm ca salariatul nu s-a mai prezentat, cum incetez eu contractul salariatului din revisal, cum il scot?