avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate klady

Activitate klady

Răspuns la discuția accident cu victima
Nu am crezut si nu am considerat necesar ca eu trebuia sa fac aceasta cerere (victima era cunoscuta ca o persoana care era tot timpul sub influenta bauturilor alcoolice) si in plus sa luat alcoolemia atunci la urgenta si la victima si sotiei mele. Victima a decedat dupa aproape 3 saptamani de la accident si in tot acest timp a fost liniste. A 2-a zi dupa decesul victimei a zis un politist de la circulatie ca a iesit alcoolemia zero (in ce baza a facut aceasta afirmatie???). Acum dupa 10 zile de la decesul victimei spune ca de fapt avea alcoolemia mare. Eu am fost acolo cand a zis acest lucru si am vazut si simtit prin felul in care sa exprimat ca incearca sa fie partinitor. Sincer, nu fac afirmatii aiurea dar mie nu mi sa parut normale aceste schimbari. Era vorba de un accident si un deces si de constinta unei persoane care este psihic la pamant din cauza la afirmatii in doi peri si a cuvintelor cu subinteles.
Sotia mea a stat o luna ingrozita si nu dormea noaptea la gandul ca un om a murit din cauza ei. Avocat, instructori de scoala de soferi si alte persoane care cunosteau locul datele situatia au zis ca nu e vinovata doar politia a lasat sa se inteleaga ca este invers.
Poate cineva afirma ca are incredere in politia romana??? Eu nu! Dupa ce 3-4 politisti i-au zis sotiei mele ca trebuie sa ia legatura dupa inmormantare pt a vedea pretentile familiei si sustineau ca victima a avut alcoolemie zero (se vedea clar ca sustineau familia victimei din nu stiu ce motive) iar eu vorbeam singur cum ca cei de la salvare si cei de la urgente au spus ca victima mirosea puternic a alcool si accidentul nu indeplineste nici macar unul din motive pt ca sotia mea sa se considere vinovata. Acum s-au indulcit si au zis sa stea linistita ca nu e de vina si victima a avut peste 2 la mie alcoolemie. Daca o tin tot asa vom ajunge mai rau decat cei din Kazakstan. Operativitate DA. Moralitate, cinste si caracter NU.
Este doar parerea mea ca cetatean care ma impiedec zilnic de ei si vad de ce sunt in stare.
No comment more..... Va multumesc pentru ajutor moral si comentarii.
ynocentta a scris:

Indiferent de culpa,decesul victimei ,va determina sa constientizati garvitatea situatiei
Atitudinea autoritatii nu este abuz
Masura dispusa de politie de pastrare a indiciilor rezultate in urma impactului,
reprezinta procedura legala in evenimente cu victima decedata,autoturismul urmand a fi expertizat .
A fost facuta expertiza la standul de franare si directie iar pt restul sunt suficiente cateva poze. Am ramas fara masina si suntem in pericol de a pierde si afacerea din aceasta cauza, suntem dependenti de aceasta masina si nu poti sa te rogi la infinit de toti cunoscutii sa te duca sau sa-ti imprumute masina si taxiul este scump. Sincer imi pare rau pentru ca un om si-a pierdut viata dar din inconstienta lui nu a sotiei. Acum sotia mea este cu psihicul la pamant din aceasta cauza. Eu nu am cerut decat sa imi pot repara masina cat mai repede.

2.Din punct de vedere al luarii legaturii cu victima pentru a-i achita o parte sau in totalitate despagubirile solicitate,cred ca politistul nu a gresit cu nimic ajutandu-va sa ajungeti la o intelegere ,macar pe despagubirile civile.
Realizarea unei astfel de legaturi cu victima,ajutorarea acesteia,reprezinta o circumstanta atenuanta in cazul in care dosarul ar ajunge in instanta,astfel ca acest gest poate duce la micsorarea sanctiunii.
Pentru a nu avea nici suspiciuni,poate unele intemeiate,cel mai bine este sa angajati un avocat pentru a va sustine cauza,dar si un expert-parte care va poate sustine din punct de vedere tehnic la efectuarea lucrarii,depunand si coraport de expertiza in favoarea dvs.
Aveti in vedere si cele aratate mai sus de colegii de site.
Succes !

Am vorbit si cu un avocat care a spus acelasi lucru, ca nu este bine sa luam legatura cu familia victimei. Este ca si cum am recunoaste ca suntem de vina.
Repet
distanta de la trecerea de pietoni la impact este de aprox 15 metri
distanta de la impact pana la masina tot de aprox 15 metri
Nu avut nici viteza si nu a fost nici sub influienta bauturilor alcoolice. De ce sa se considere vinovata si sa sune??? Sa ramana loc de interpretare? Cat timp victima a fost in spital in coma familia a fost o singura data la spital, sotia mea a fost zilnic si a vorbit cu doctor, asistente etc. Ei au asteptat acasa linistiti. Apoi dupa deces s-au dus la politie si ne-a sunat agentul ca familia are pretentia sa-i contactam dupa inmormantare si sa intrebam care sunt pretentiile lor. De aceea sunt suparat. Eu ma gandeam ca-mi repar masina pe banii mei si uitam totul dar familia victimei si-a gasit portita de a iesi din criza. Politistul a incercat sa-mi zica ca victima a trecut pe la coltul strazii si legea asa cica si spune (de ce sa mai am incredere in ei cand incearca sa schimbe vina?) Dar in lege se spune ca in intersectiile fara mercaj pietonal trecerea se face pe la coltul intersectiei, pietonul avand obligatia sa se asigure.
Va multumesc.
daio73 a scris:

Faptul ca politia va interzis sa va reparati masina nu cred.Ati intels gresit.In cadrul anchetei se va dispune efectuarea unei expertize tehnice auto care stabileste dinamica accidentului rutier si nu are legatura cu masina reparata sau nereparata.Avariile au fost mentionate in pocesul -verbal de ceretare la fata locului si fixate prin plansa foto.
Expertiza tehnica auto se face prin coroborarea probelor.Nu are legatura cu ,repet,masina ,in fapt.asta priveste verofiocarea tehnica care,s-a efectuat la acel moment.
In a doilea rand.Politia v-a sugerat sa vorbiti cu fam.decedatului omeneste nu v-a obligat.Acest aspect are legatura cu partea civila.

Politistul care a fost la fata locului a sunat in ziua urmatoare decesului sa spuna sa nu reparam masina si sa luam legatura dupa inmormantare cu familia victimei pentru ai intrebam ce pretentii au. Aici am zis ca nu este normal si familia victimei consider ca trebuiau sa ia legatura cu noi sau sa se adreseze direct unui avocat si nu sa devina cei de la politia rutiera postasi. Din textura discutiei avuta azi la politie am dedus destul de usor ca sotia mea din punctul lor de vedere e in culpa si nu victima.
Buna. Sotia mea a lovit in seara de 19.02.2010 in Alba Iulia un om. Se deplasa pe un drum cu 2 benzi pe sens pe o ploaie torentiala si dupa o trecere de pietoni i-a sarit un om in fata pe care l-a lovit. Dupa masuratorile politiei accidentul a avut loc la 15m dupa trecerea de pietoni si masina s-a oprit la 15 metri dupa locul impactului, neexistand urme de franare. Victima a venit din partea stanga si sotia mea nu l-a vazut decat pe parbriz. In 09.03.2010 victima a decedat fiind in coma in tot acest timp. Acum Politia mi-a interzis sa imi mai repar masina si i-au zis sotiei sa ia legatura cu familia victimei sa vedem ce pretentii au. Nu inteleg de cand politia are atributii de consilier! Nu ar fi trebuit in acest caz sa imi anuleze dovada de reparatie primita dupa accident si sa primesc o informare scrisa in loc de una verbala??? Simt din comportamentul politiei ca victima este ruda cu cineva din politie de am ajuns cu toate aceste oprelisti. Eu consider ca sotia mea nu este vinovata si toti acei care cunosc situatia si toate aceste date enumerate mai sus imi dau mie dreptate. Consider ca politia face un abuz.
Va multumesc.