avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu victima

Buna. Sotia mea a lovit in seara de 19.02.2010 in Alba Iulia un om. Se deplasa pe un drum cu 2 benzi pe sens pe o ploaie torentiala si dupa o trecere de pietoni i-a sarit un om in fata pe care l-a lovit. Dupa masuratorile politiei accidentul a avut loc la 15m dupa trecerea de pietoni si masina s-a oprit la 15 metri dupa locul impactului, neexistand urme de franare. Victima a venit din partea stanga si sotia mea nu l-a vazut decat pe parbriz. In 09.03.2010 victima a decedat fiind in coma in tot acest timp. Acum Politia mi-a interzis sa imi mai repar masina si i-au zis sotiei sa ia legatura cu familia victimei sa vedem ce pretentii au. Nu inteleg de cand politia are atributii de consilier! Nu ar fi trebuit in acest caz sa imi anuleze dovada de reparatie primita dupa accident si sa primesc o informare scrisa in loc de una verbala??? Simt din comportamentul politiei ca victima este ruda cu cineva din politie de am ajuns cu toate aceste oprelisti. Eu consider ca sotia mea nu este vinovata si toti acei care cunosc situatia si toate aceste date enumerate mai sus imi dau mie dreptate. Consider ca politia face un abuz.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
klady, utilizator
Cel mai recent răspuns: klady , utilizator 19:47, 24 Martie 2010
Indiferent de culpa,decesul victimei ,va determina sa constientizati garvitatea situatiei
Atitudinea autoritatii nu este abuz
Masura dispusa de politie de pastrare a indiciilor rezultate in urma impactului,
reprezinta procedura legala in evenimente cu victima decedata,autoturismul urmand a fi expertizat .
Am avut de solutionat un dosar de dauna in care plitia l-a considerat vinovat pe copilul care atravrsat strada prin loc nepermis.Justitia a considrat tot la fel, ba mai mult, familia copilului a fost obligata la plata despagubirilor pt. daunele provocate autoturismului care l-a accidentat. Soferul nu aplatit nimic.Asa ca va aflati intr-o situatie asemanatoare.Pana la proces care va hotari vinovatul, puneti in vigoare polita RCA, care care va acoperi toate cheltuielile de inmormantare. In ce priveste reparatia masinii dv. intr-adevar ea nu se poate repara pana la finalizarea cercetarilor.Faptul ca politia aeliberat autorizatia de reparatie nu inseamna ca aveti dreptul de a o repara, ci de a circula cu ea de la locul accidentului pana la domiciliu.Aveti rabdare ca justitia sa-si faca treaba.
klady a scris:

Acum Politia mi-a interzis sa imi mai repar masina si i-au zis sotiei sa ia legatura cu familia victimei sa vedem ce pretentii au. Nu inteleg de cand politia are atributii de consilier! Nu ar fi trebuit in acest caz sa imi anuleze dovada de reparatie primita dupa accident si sa primesc o informare scrisa in loc de una verbala??? Simt din comportamentul politiei ca victima este ruda cu cineva din politie de am ajuns cu toate aceste oprelisti. Consider ca politia face un abuz.

nu e vorba de abuz aici. tocmai, pt ca v-a informat verbal, consider ca v-au dat un sfat. mai ales daca aveti dreptate, masina trebuie sa ramana cum e si la fel, nu e in interesul dvs sa luati legatura cu familia, sa zica apoi ca ati incercat sa-i intimidati, sa-i atacati sau altele.
Faptul ca politia va interzis sa va reparati masina nu cred.Ati intels gresit.In cadrul anchetei se va dispune efectuarea unei expertize tehnice auto care stabileste dinamica accidentului rutier si nu are legatura cu masina reparata sau nereparata.Avariile au fost mentionate in pocesul -verbal de ceretare la fata locului si fixate prin plansa foto.
Expertiza tehnica auto se face prin coroborarea probelor.Nu are legatura cu ,repet,masina ,in fapt.asta priveste verofiocarea tehnica care,s-a efectuat la acel moment.
In a doilea rand.Politia v-a sugerat sa vorbiti cu fam.decedatului omeneste nu v-a obligat.Acest aspect are legatura cu partea civila.
daio73 a scris:

Faptul ca politia va interzis sa va reparati masina nu cred.Ati intels gresit.In cadrul anchetei se va dispune efectuarea unei expertize tehnice auto care stabileste dinamica accidentului rutier si nu are legatura cu masina reparata sau nereparata.Avariile au fost mentionate in pocesul -verbal de ceretare la fata locului si fixate prin plansa foto.
Expertiza tehnica auto se face prin coroborarea probelor.Nu are legatura cu ,repet,masina ,in fapt.asta priveste verofiocarea tehnica care,s-a efectuat la acel moment.
In a doilea rand.Politia v-a sugerat sa vorbiti cu fam.decedatului omeneste nu v-a obligat.Acest aspect are legatura cu partea civila.

Politistul care a fost la fata locului a sunat in ziua urmatoare decesului sa spuna sa nu reparam masina si sa luam legatura dupa inmormantare cu familia victimei pentru ai intrebam ce pretentii au. Aici am zis ca nu este normal si familia victimei consider ca trebuiau sa ia legatura cu noi sau sa se adreseze direct unui avocat si nu sa devina cei de la politia rutiera postasi. Din textura discutiei avuta azi la politie am dedus destul de usor ca sotia mea din punctul lor de vedere e in culpa si nu victima.

Alte discuții în legătură

Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în ploiești am ... LEOAICA LEOAICA Bună seara,pe data 26.09.2022 la ora 10:30 în Ploiești am accidentat fără să vreau un pieton pe trecerea de pieton și am înțeles că se numește ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Accident auto idkwhy idkwhy In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident auto , acesta nepetrecandu-se din vina mea (conform expertizei politiei si contra-expertizei) zona nefiind ... (vezi toată discuția)