avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident Auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident Auto

In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident auto , acesta nepetrecandu-se din vina mea (conform expertizei politiei si contra-expertizei) zona nefiind iluminata , fiind un drum express european unde se circula cu 100 km/h si conform declaratiei unui martor , circulam pe a doua banda iar un pieton mi-a sarit in fata masinii , acesta avand alcoolemie de undeva aproape de 2 , care din pacate a decedat . Am fost testat cu aparatul drager si alcoolemia a fost de 0.2 (0.3 in sange) , permisul mi-a fost luat , am primit o dovada fara drept de circulatie . Am ajutat la inmormantare , daune , am reparat masina (era a unui prieten) , am dus act notarial de la familia victimei cum ca nu sunt pretentii iar acum astept sa fiu chemat la procuror sau sa primesc instiintare ceva sa ma prezint undeva. Intrebarea mea este urmatoarea , pot sa merg la procuror sa depun o cerere sau sa cer audienta intrucat alcoolemia mea este contraventie si nu face obiectul pt inceperea unui dosar penal si sa primesc dovada avand in vedere ca pt contraventia asta se sta intre 90-180 de zile iar eu am stat maxim cat se putea sta.
Dosaul penal a fost intocmit odat cu producerea accidentului din care a rezultat o victima, chiar daca nu deceda tot se intocmea dp..
Alcoolemia se incadreaza la contraventie insa decesul victimei se incadreaza la infractiune fiind ucidere din culpa. Pana nu se finalizeaza dosarul penal nu veti primi nicio dovada cu drept de circulatie.
Sunteti cercetat pentru ucidere din culpa, nu pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Avand in vedere ca aveati alcoolemie in momentul accidentului, vi s-a eliberat dovada fara drept de circulatie.
Nu cred sa aveti sanse cu o eventuala cerere de prelungire a dreptului de circulatie de catre procuror, dvs neavand in prezent acest drept si procurorul neavand ce sa prelungeasca, dar sunteti liber sa incercati.
Dar se poate in instanta in caz ca se ajunge sa cer acest drept? Din ce am inteles se poate face cerere de schimbare a dovezii din fara drept in cu drept de circulatie .
Dvs puteti cere ce doriti pana la urma, nu stiu daca sunt sanse insa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident idkwhy idkwhy In data de 03.12 am fost implicat intr-un accident auto soldat cu un deces , accidentul nepetrecandu-se din vina mea . Am fost testat cu aparatul drager de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima acard acard Buna ziua, În data de 11 decembrie 2017,am fost implicat intr-un accident de circulatie cu victimă. Mai precis,conducând autoturismul personal am acrosat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu decesul victimei nikole tablet nikole tablet Buna seara! Ma bucur enorm ca am gasit acest site pentru ca sunt disperata si am nevoie de sfatul cuiva. Acum doua saptamani sotul meu a avut un accident de ... (vezi toată discuția)