avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

In data de 03.12 am fost implicat intr-un accident auto soldat cu un deces , accidentul nepetrecandu-se din vina mea . Am fost testat cu aparatul drager de catre politist iar acesta a indicat o valoare de 0.20 iar in sange 0.35/0.20 in a doua proba . Am inteles ca sunt cercetat pentru omor din culpa si pentru conducere sub influenta alcoolului .
Intrebarea pe care as vrea s-o adresez este de ce sunt cercetat PENAL pentru conducere sub influenta alcoolului si imi este retinut pe termen nedeterminat permisul de conducere atata timp cat accidentul nu a fost produs din vina mea iar alcoolemia din drager/sange nu face obiectul unui fapt care implica un dosar penal , din ce am inteles este doar contraventie si se pedepseste cu 90-180 zile de suspendare a dreptului de a conduce(mentionez ca de cand conduc n-am avut nici macar o amenda de circulatie)
As dori sa ma lamuriti daca existra vrun demers legal prin care pot primi o pedeapsa in ceea ce priveste permisul deoarece am inteles ca dupa 60 de zile (care au trecut acum doua saptamani) dosarul pleaca de la politie spre parchet unde un procuror ar trebui sa dea NUP pentru acest capat de acuzare si sa continuie eventual partea cu uciderea din culpa sau se judeca impreuna desi eu am fost destul de explicit in declaratii si nu s-a pus problema de a fi vina mea inca de la capul locului , am suportat inmormantarea , am atasat la dosar un act notarial cum ca nu sunt pretentii din partea familiei victimei .
Multumesc anticipat !
O sa se dispuna efectuarea unei expertize in cauza, dovada este fara drept de circulatie fiindca erati baut, cat dureaza cercetarea nu o sa mai puteti conduce.
Ok aici inteleg ce spuneti dar nu m ati lamurit , in ideea unui eventual proces de ce sunt cercetat penal pentru conducere sub influenta alcoolului atata timp cat alcoolemia mea este prevazuta ca si contraventie . Si ca si idee , daca procurorul dispune trimiterea mea in judecata pentru ucidere din culpa se judeca si treaba asta sau scoate capatul acesta de acuzare ?
Daca s-a inceput urmarirea penala in rem pentru savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 336 c.p. din cate inteleg de la dvs, urmeaza sa se dispuna clasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto idkwhy idkwhy In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident auto , acesta nepetrecandu-se din vina mea (conform expertizei politiei si contra-expertizei) zona nefiind ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis - alcool idkwhy idkwhy Acum aproximativ doua luni am fost implicat intr-un accident auto cu victima , am fost dus la spital pentru a mi se recolta probe de sange iar rezultatul a ... (vezi toată discuția)
Rezultatul alcoolemie prima probă Elvis 2334 Elvis 2334 am primit rezultatul alcoolemie prima probă 0.80.a doua proba 0.70 ce sancțiuni mise poate aduce e posibil sa fiu judecat va mulțumesc (vezi toată discuția)