avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis - alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis - alcool

Acum aproximativ doua luni am fost implicat intr-un accident auto cu victima , am fost dus la spital pentru a mi se recolta probe de sange iar rezultatul a fost 0.30 ceea ce se pedespseste cu permis suspendat de la 90-180 de zile , mentionez ca accidentul nu s-a produs din vina mea, lucru constatat de politisti de la capul locului . Politistul mi-a deschis dosar de cercetare penala pentru Vatamare corporala din culpa si Conducere sub influenta alcoolului . Ma gandesc ca o data ce analizele au venit rezultatul neincadrandu-se unui fapt ce face obiectul unui dosar penal ar trebui sa stiu cum procedez pentru a redobandi permisul si daca mi se ofera optiunea de a da examen de redobandire pentru diminuarea pedepsei sau trebuie sa astept ca un procuror sa se uite pe dosar si sa-mi dea el pedeapsa. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: idkwhy , utilizator 22:11, 16 Ianuarie 2017
Victima a depus plangere prealabila? Are zile de ingrijiri medicale in CML?
Din pacate victima a decedat . Familiei i s a prezentat cazul si camerele a ceea ce s a intamplat si n au depus nimic cu privire la despagubiri , am facut un contract la notar cum ca n au pretentii.
Este vorba de ucidere din culpa inteleg, cred ca o sa mai dureze solutionarea, o sa se dispuna o expertiza in cauza.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Asta ce presupune ? Din ce am inteles trebuie sa se ajunga la un procuror si pe baza dosarului trimis de politie va da nup / ce considera dumnealui pe baza masuratorilor sau a declaratiilor martorilor . Si daca se ia in considerare perioada asta in care stau fara permis sa mi se scada dintr o anumita perioada pe care o va decide politia / procurorul .
Se poate dispune o solutie de neurmarire/netrimitere in judecata daca va rezulta ca nu sunteti vinovat sau puteti fi trimis in judecata daca din probatoriu rezulta existenta faptei si vinovatia dvs.

Alte discuții în legătură

Accident rutier alex_ander408 alex_ander408 Buna ziua ,am si eu nevoie de o parere ,ca sa ma lamuresc !Am avut un incident rutier o persoana sa tinut de masina mea ,a cazut ,dar eu nu am vazuto!!Nu am ... (vezi toată discuția)
Permis reținut pe nedrept conf. art. 336 cp ''conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe''. cum îl pot recupera? TiberiuG1 TiberiuG1 Buna ziua. In data de 11.10.2017 am fost implicat intr un accident auto minor fara victime , la sosirea politiei rutiere am fost testat cu etilotestul ... (vezi toată discuția)
Respingere solicitare de prelungire dovadă de circulație. cum îmi pot redobândi dreptul de a conduce? liviubarbu liviubarbu Buna ziua Am urmatoara situatie: In 26 martie 2017 am produs un accident, in Bucuresti, pe trecerea de pietoni. Conditii meteo nefavorabile, carosabil ud, ... (vezi toată discuția)