avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua ,am si eu nevoie de o parere ,ca sa ma lamuresc !Am avut un incident rutier o persoana sa tinut de masina mea ,a cazut ,dar eu nu am vazuto!!Nu am declarat incidentul la politie ptr ca nu stiam ca sa agatat de mine persoana aia!!Apoi am fost chemat la politie ptr vatamare corporala si fuga de la locul accidentului !!Vatamarea corporala a cazut deoarece nu avea nr de zile corespunzatoare nici rani care sa ii puna viata in pericol ,doar cateva zgarieturi!!A ramas fuga de la locul accidentului ptr care am permisul suspendat pana la solutionarea cazului !!!Dosarul a plecat de la politia rutiera catre procuratura ,acum astept sa fiu chemat acolo sa hotarasca procurorul in legatura cu dosarul meu!!Lamuritima si pe mine ,poate procurorul cand ma va chema la audiere sa imi dea o dovada de circulatie ?Poate el sa inchida dosarul fara sa mai ajung in instanta?In ce contexte sa da neinceperea urmariri penale?Astept parerile voastre!!
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 16:39, 26 Noiembrie 2016
Nu va da procurorul dovada de circulatie. In functie de circumstantele reale si personale, procurorul poate dispune o solutie de neurmarire sau netrimitere in judecata.
Iar daca procurorul imi da neurmarire sau netrimitere in judecata. ,pot obtine de la politia rutiera dovada de circulatie sau permisul?
Din pacate procurorii se misca in slow motion. Cazurile de genu' dvs (fuga de la locul accidentului) precum si cele de alcool la volan sunt lasate cu lunile daca nu cu anii sa stea pe masa lor tocmai pt a descuraja chestiile de genu'. Am un prieten care de ~8 luni sta fara permis dintr-un motiv asemanator cu al dvs. Cunosc vreo 3 prs. care pt alcool la volan au stat intre 2-4 ani fara permis (fara accidente cu victime). Deci din pacate e chestie de durata. Adeverinta de condus nu se da in cazul dvs. la fel ca si in cazul alcoolului la volan. Sper sa fiti o exceptie si sa ma insel, sa vi se solutioneze cat mai repede dar din pacate cred ca va trebui sa va inarmati cu foarte multa rabdare. Succes si o solutionare cat mai rapida si favorabila :) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului rutier alex_ander408 alex_ander408 Buna seara !Am avut un incident rutier ,as vrea sa ma lamuriti daca procurorul dispune o solutie de neurmarire penala sau netrimitere in judecata ?Ce ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului hectorik hectorik am patit si eu o belea pe 30 mai sa fiu mai exact. in timp ce ma duceam spre scoala am lovit un pieton cu oglinda (omul era baut ) pe trecerea de pietoni. nu ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului utilizatorDragos utilizatorDragos Buna ziua , sunt cercetat pentru fuga de la locul accidentului , eram intr-o localitate si un biciclist nu a vazut ca eram in depasirea lui si a incercat sa ... (vezi toată discuția)