avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Decizie corecta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Decizie corecta?

Bunica mea a fost victima unui accident de circulatie,(bunica nefiind vinovata).Soferul respectiv a fugit de la locul accidentului fiind prins la vreo 60 minute.
Mentionez ca medicul legist ia acordat bunicii dupa ce a stat internata vreo 15 zile ,intre 60-75 zile de ingrijiri medicale(deci vatamare corporala grava)
A trecut mai mult de o luna si autorul accidentului inca mai circula.Am inteles de la politie ca a primit o dovada de circulatie ptr 15 zile care cred ca a fost prelungita ptr ca inca mai circula
Inca nu am apucat sa vorbesc cu doamna procuror sa,i cer explicatii ptr ca cineva de la politie mi,a spus ca dansa ar fi putut prelungii dovada de circulatie

Intrebarea mea ar fi
Cum de mai circula persoana respectiva dupa ce are doua fapte penale?
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 08:02, 16 Decembrie 2008
beneficiaza de prezumtia de nevinovatie :)
Poliţia Rutieră nu mai poate prelungi dovezile provizorii de circulaţie pentru şoferii implicaţi în accidente rutiere, din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane prin încălcarea unei reguli privind circulaţia pe drumurile publice.Doar procurorul care efectueaza urmărirea penală sau care exercită supravegherea cercetării penale este in masura sa ia decizia prelungirii dovezii provizorii de circulatie!
Inca nu poate fi vorba de o decizie (solutie).
Dosarul penal pentru vatamare si fuga de la locul accidentului se afla in lucru la politie si parchetul local si va ajunge in instanta unde faptuitorul va primi o pedeapsa iar bunica dvs va fi despagubita pe latura civila a acestui dosar penal.
Pana atunci se aplica prezumtia de nevinovatie si i se poate prelungi dovada dreptului de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu deces eleclaudel eleclaudel Buna seara,in urma cu 2 ani am avut un accident de circulatie,din nefericire a decedat o persoana aflata in masina. La fata locului am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada la permisul de conducere bobo24 bobo24 buna ziua, va rog frumos, stie cineva in ce conditii se mai poate conduce un autoturism in situatia in care permisul a fost retinut pentru accident cu ... (vezi toată discuția)