avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis reținut pe nedrept conf. art. 336 CP ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis reținut pe nedrept conf. art. 336 CP ''Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe''. Cum îl pot recupera?

Buna ziua. In data de 11.10.2017 am fost implicat intr un accident auto minor fara victime , la sosirea politiei rutiere am fost testat cu etilotestul rezultandul fiind 0.00 insa datorita starii de rau pe care o aveam ( voma abundenta) agentul a presupus ca sunt sub influenta substantelor psihoactive. Am fost dus la Spitalul de Urgenta Floreasca unde mi-au fost recoltate probe biologice si la un consult amanuntit rezultatul a fost o enterocolita ( buletinele de analiza emise de spital prezinta faptul ca nu consumasem sustante psihoactive). Ce pot face sa recuperez permisul am primit dovada fara drept de conducere? Sunt dispus sa platesc analizele INML pentru urgentarea pasilor.
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 22:48, 13 Noiembrie 2017
Daca rezulatul o sa fie negativ in ceea ce priveste prezenta in organism a substantelor psihoactive, o sa vi-l recuperati dupa ce se dispune o solutie de neurmarire/netrimitere in judecata.
multumesc pentru raspuns, pot face ceva sa urgentez rezolvarea situatiei? Pot primi o dovada cu drept de circulatie pana se dispune solutia de neurmarire? Stiti care este termenul in care se primesc rezultatele analizelor?
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
TiberiuG1, utilizator
Mergeti la organul de urmarire si solicitati sa platiti dvs contravaloarea analizelor.
Am solicitat ordonanta pentru plata analizelor ( cerere catre comandant Udriste) si apoi achitat la INML ( 1062 ron) contravaloarea analizelor ( rezultatele se ridica de brigada rutiera joia dar la mine au omis/uitat/delegat in co ... sa se duca o saptamana ). In acest moment dosarul este dat la semnat catre comandant ( cu recomanda de NUP avand in vedere ca rezultatul analizeleor dovedesc ca nu consumasem substante psihoactive) si apoi trimis la procuror care spre "norocul" meu este in concediu pana la sfarsitul lunii noiembrie. Am fost indrumat de cei de la urmariri penale de la Udriste sa depun o cerere catre procurorul de serviciu pentru a primi drept de circulatie pana la finalizarea dosarului insa inca astept raspuns ( exista un termen in care se trimite raspuns solicitarii mele la Udriste?) .
Pot urgenta finalizarea dosarului ( cerere, audienta catre procurolul de caz)?
Desigur. Solicitați o audiență la procurorul ce se ocupa de dosarul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

permis suspendat pt fals pozitiv la stupefiante Nicu0000 Nicu0000 Bună seara. Este pt prima dată când mă confrunt cu situația pe care o voi prezenta și apelez la cunoștințele dvs. pt a primi îndrumare întru ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in data de 23.09.2020 , aproximativ la ora 1:30 ... George C I George C I Buna seara , in data de 23.09.2020 , aproximativ la ora 1:30 ,am fost oprit pe raza orasului Brasov de catre un echipaj de la politia rutiera pentru in control ... (vezi toată discuția)
Salutare! GeorgeMarafet GeorgeMarafet Va salut, în data de 19 Octombrie 2018 am fost oprit de un filtru de politie unde am fost testat pentru alcool rezultatul a fost 00:00, după mai multe ... (vezi toată discuția)